I vår forsvant mobiloperatøren Chess fordi den ble slått sammen med Telia. For reklamebyrået MK Norway, som er basert i Bergen og Oslo betydde det at en kunde forsvant fra kundelisten. Nå har byrået sikret seg en ny mobilkunde; Chilimobil, som også er basert i Bergen. Tidligere Chess-sjef Arve Andreassen er salgs- og produktdirektør.

- Vi valgte MK fordi jeg hadde et svært godt samarbeid med dem de siste fem årene i Chess. MK var en viktig strategisk samarbeidspartner, som var med å bygge Chess til en av Norges sterkeste merkevarer. Dette samarbeidet håper jeg vi kan videreføre i Chilimobil, sier salgs- og produktdirektør Arve Andreassen i Chilimobil.

Administrerende direktør i Chilimobil, Lars Ryen Mill, sier til Kampanje at det ikke ekesisterer noen koblinger mellom tidligere Chess og Chilimobil.

- Det eneste vi har til felles er de to første bokstavene i navnet, sier han.

- Men fri data? Det må jo være tidenes dyreste kundeløfte?

- Vi har jo selvsagt en kalkyle på dette. Norske forbrukere har etterspurt dette lenge, så vi så på det som et fornuftig tidspunkt å tilby dette i markedet. Og har hatt kjempesuksess så langt. Vi har opplevd en oppmerksomhet som vi aldri har opplevd før, sier han.

Lanserer rebranding-konsept
Nå er MK klar med første reklamefilm for den nye kunden – og filmen sparker i gang en større rebranding av Chilimobil.

- Dette har vært utrolig gøy å jobbe med. Vi kjenner bransjen godt etter mange års samarbeid med Chess. Å få være med på å ta ut noe som røsker tak i duopolet til Telia og Telenor, er utrolig spennende, sier byråleder Einar Rustad Nilssen i MK.

I rebrandingsprosessen lanseres konseptet «Nå snakker vi…».

- Konseptet «Nå snakker vi…» fordrer at man faktisk «snakker» om noe som betyr noe for folk – slik utfordrerkommunikasjon skal være. Vi kjenner mobilkategorien godt, og føler oss sikre på at vi har landet en differensierende og tydelig re-branding av merkevaren Chilimobil, sier kreativ leder Doffen Trellevik i MK.

Kampanjen har startet å gå på tv og er også å se i digitale flater.

Fra MK har kreativt team vært AD Ole Færøvik og tekstforfatter Jon Hjørnevik, samt kreativ leder Doffen Trellevik.

Se filmen her: