Denne uken ble vinnerne i den kreative konkurransen New York Festival kjent. Og Pol er eneste norske gullvinner med sin allerede mye omtalte reklamefilm «Foodporn» for Kondomeriet. Filmen vinner i kategorien Film Craft. Denne filmen vinner også utmerkelsen Finalist i filmkategorien.

Hos Pol er det kreative teamet tekstforfatter Anders Arnoldsen Holm og Art Director Thea Emanuelsen, konsulent Lina Aas-Eng, prosjektleder Elle-Beth Lønnestad og designer Pia Lystad selvsagt veldig glade. 

- New York Festivals er en jo av de store internasjonale festivalene, så det er selvfølgelig veldig stas å vinne gull, spesielt når man ser hvilke jobber man konkurrerer mot. Foodporn er jo en kampanje vi er veldig stolte av, og den har tydeligvis fenget både i inn- og utland. Vi har mistet litt tellingen, men sist vi sjekket hadde den over 70 millioner views, og den dukker stadig opp på nye nettsider og forums, sier Holm til Kampanje.

- Hvordan er det å ha Kondomeriet som kunde?

- Kondomeriet er en modig kunde som skjønner at de må ty til litt andre midler for å treffe folk, ikke minst fordi de ikke får lov til å benytte seg av de store reklamekanalene som Facebook og Youtube, sier Aas-Eng.

- Betyr dette at vi kommer til å få en bølge av «frekke» filmer fra Pol fremover?

- Vi får se hva fremtiden bringer, men noe kommer, sier de kryptisk.

Les også: Slik feirer Kondomeriet 30 år

Se Kondomeriet-filmen her (artikkelen fortsetter etter filmen):

Sølv til Morgenstern
Også en annen, mye omtalt kampanje vinner pris - Morgenstern får sølv for «Norway – The land of Chlamydia», i kategorien utendørs. Denne kampanjen vinner også utmerkelsen Finalist i kategorien PR.

I tillegg får byråene S & B-N og Hausmann hver sin Finalist-utmerkelse for henholdsvis kundene Blå Kors og Mental Helse.

Tre studentarbeider har også fått Finalist-utmerkelse i studentkategorien. To av disse er det Westerdals School of Communications om står bak, og den siste er det to Westerdals-studenter som står bak.

I NY Festivals er det seks kategorier av priser, pluss shortlist. Den aller gjeveste utmerkelsen er «Best of show», fulgt av «Grand Award». Deretter følger «1st prize» (gull), «2nd prize» (sølv) og «3rd prize» (bronse) før «Finalist».