Big Screen Awards er den årlige prisutdelingen for de beste reklamefilmene vist på kino. Årets nominerte er Flytoget, Telenor, Skatteetaten, Norsk Tipping og Telia, alle i kategorien «beste riksdekkende reklamefilm i 2019».

Den første nominerte i den riksdekkende klassen er Flytoget med filmen «Det går alltid». Bak står reklamebyrået Anorak og mediebyrået Mediacom. Telenor-filmen «Nettslett» kommer fra produsenten Einar Film, reklamebyrået Pol og mediebyrået Starcom. Mediebyrået IUM og reklamebyrået TRY står bak «Money back on the skætt» fra Skatteetaten.

Norsk Tipping sin reklamefilm, «Sjetil», er produsert av reklamebyrået POL, produsenten Einar Film og mediebyrået Red Media. Femte og siste nominerte er Telias «Freedom Collage», med bistand fra blant andre reklamebyrået Los&Co, samt mediebyrået Carat.

Mye solid håndverk
I den andre utgaven av Big Screen Awards finner vi medieveteran og direktør Jarle Thalberg i rollen som juryleder. Han nevner «høy kvalitet» og «stor innholdsmessig bredde» når han beskriver årets kåring.

- Ikke bare er det reklamefilmer av svært høy kvalitet, det er også filmer som kommuniserer godt i kinomiljøet. Det er også veldig viktig i de vurderingene vi gjør, sier juryleder og mediedirektør i GroupM, sier Thalberg.

Det skal konkurreres om heder og ære i totalt fem kategorier: «Beste Film Riks», «Beste Film Lokal», «Årets Nykommer», «Beste Kreative bruk», og til slutt «Kinopublikumets favoritt». I 2018 ble Talkmore den store vinneren.

- Stadig flere sterke merkevarer med gode reklamefilmer satser på kino som mediekanal, og mange filmer passer godt for den intime kino-opplevelsen. Mye solid håndverk, sier Jarle Thalberg.

Thalberg følger kinomarkedet fra dag til dag, og uttrykker stor tro på kino som reklamekanal også i tiden fremover.

- Kino har gjort det veldig bra i annonsemarkedet de siste årene og har sterk vekst i motsetning til mange andre mediekanaler. Dette skyldes den unike posisjonen kino har i forhold til å kunne formidle et kreativt budskap i en unik setting. Kinobesøket har vært rimelig stabilt, og kino er en sosial begivenhet og noe en gjør sammen - og er ikke så truet av andre videoplattformer som for eksempel TV er, sier han.

- Kvaliteten blir bedre år for år
Bak Big Screen Awards står Media Direct Norge og CAPA Kinoreklame. Begge selskaper er også representerte i juryen.

- Ikke bare øker reklameomsetningen når det gjelder kino, men kvaliteten på reklamefilmene blir bedre år for år, sier Christer Solberg, markedssjef hos Media Direct Norge.

Salgsdirektør i CAPA, Vegard Kvalvaag, forteller at stadig flere annonsører velger kinoreklame.

- Jeg er stolt over reklamekvaliteten som annonsørene leverer til kino som reklamebærer, sier Kvalvaag.

Big Screen Awards arrangeres på Vika Kino i Oslo 30. januar.

Juryen i Big Screen Awards består av følgende:

Jarle Thalberg - mediedirektør hos GroupM

Ester Hjellum - kreatør i Try,

Simen Kjær - Innovation Strategist i Vizeum,

Nanna Skipper Grønli - Senior prosjektleder fra Per Høj

Marianne Massaiu - Head of Audio Visual fra Mediacom

Aleksander Hetland - Business Director fra Nord DDB

Jon A. Nævestad - Managing director fra Starcom

Camilla Marstrander - Client director fra Carat

Vegard Kvalvaag - Salgsdirektør i CAPA

Christer Solberg - Markedssjef i Media Direct Norge