DNB har nettopp lansert den nye tjenesten «Hjemme fra A til Å», som skal svare på spørsmålene og bekymringene kundene sitter med i disse dager. Kampanjen som skal fortelle om filmen har blitt til på rekordtid, og allerede fredag gikk reklamefilmen på lufta.

- Vi kjente at det var et stort informasjonsbehov blant folk, og ville vise at vi tar folks økonomiske bekymringer på alvor. Samtidig så synes vi det er fint å vise et innblikk bak lukkede dører for å vise hvordan det norske folk tilpasser seg og bidrar med det de kan i denne veldig krevende tiden vi er inne i, sier Aina Lemoen Lunde, markedsdirektør i DNB.

Tjenesten og kampanjen er blitt til i samarbeid med reklamebyrået Try og produksjonsselskapet Motion Blur.

DNB har i tillegg opprettet en ekstraordinær hjelpetelefon til bedrifter og, i samarbeid med Apt, en ny live-chat til personkunder. I chatten ble det besvart over 3000 ulike spørsmål bare i løpet av de første dagene.

- Selv om det er vanskelig å vite hva som er riktig å kommunisere i disse dager, så føltes dette som en veldig riktig film å lage med et budskap det er verdt å fortelle om, sier konsulent Kristina Skogen i Try.

Både produsentene, kreatørene, konsulentene og kunden har jobbet med reklamefilmen fra hjemmekontorene sine.

- I samarbeid med Motion Blur, venner og kollegaer og markedsavdelingen i DNB har vi sendt ut forespørsler til folk om å filme seg selv i tiden vi er i nå. Vi  visste ikke hva vi ville få inn, men vi synes vi har klart å fange stemningen alle sitter ned nå, hvor man skaper magi og dramatikk i hjemmene sine samtidig som man undrer seg litt over hva som skjer id denne verden, sier Skogen.

Å lage en ny kampanje på én uke er ikke hverdagskost for Try.

- Det er veldig uvanlig, men det er kanskje det som er fordelen med å jobbe med en kunde og samarbeidspartnere som kjenner hverandre godt og som vet hvilke behov man har. 

Espen Horn har vært produsent og Lasse Nyahugen har vært regissør for Motion Blur.

Se filmen her: