En av grunnleggerne i ett av landets første content marketing-byrå, Per Engh Halvorsen, slutter i Aller Media-konsernet. Aller Media var tidlig ute med å kjøpe Redink og har siden utviklet et bredt byråtilbud innenfor selskapet Ahead Group som Engh Halvorsen har ledet de siste to årene.

- Per Engh Halvorsen har arbeidet i konsernet i 11 år og har vært sentral i oppbyggingen av Ahead Group, først som leder i Redink og de to siste årene som administrerende direktør for Ahead. Vi er takknemlige for den innsatsen han har lagt ned og hans bidrag til å utvikle og restrukturere selskapet, sier konsernsjef i Aller Media, Dag Sørsdahl, i en melding.

Samtidig er det allerede klart hvem som blir ny Ahead-sjef etter Engh Halvorsen. Det blir Henrik Hellenes som har jobbet som finansdirektør i Ahead.  Nå blir det opp til den tidligere finansdirektøren å få regnskapene i bedre skikk

- Jeg er trygg på at selskapet fremover er i gode hender med vår nye sjef  Henrik og den øvrige ledelsen i selskapet, som vil sikre kontinuitet og lønnsom drift, sier Sørsdahl. 

Les også: Aller-sjefen om sviktende byråresultat: - Selvfølgelig ikke fornøyd

Også HyperRedink-sjefen sluttet
Nylig sluttet også sjefen i det største byrået i Ahead-gruppen, Øyvind Vederhus.  Ahead Group har de to siste årene vært gjennom store endringer.  I tillegg til oppkjøpet av Oculos, har fire selskaper blitt fusjonert til to, designselskapet Uniform har blitt solgt og markedsanalyseselskapet Advicia er delvis solgt ut av porteføljen.

Les også: Lederskifte i HyperRedink – Leikanger blir ny byråleder

Byrågruppen består av hovedselskapene Oculos, Hyper Redink og Nova Vista. Gruppen har i dag rundt 150 medarbeidere.

- Opprinnelig var avtalen at jeg skulle sitte som administrerende direktør i ett år til, men jeg mener det er riktig å gå av nå etter å ha avsluttet en betydelig restrukturering av porteføljen. Vi har en portefølje det er grunn til å være stolt av og som er godt rigget til å ta enda sterkere posisjoner i sine segmenter, sier Engh Halvorsen

Finansdirektør blir ny sjef
Han sier han «også synes det er litt vemodig å forlate Ahead».

- Ahead består av fantastiske, flinke og hyggelig folk, og jeg kommer til å savne mange av dem i hverdagen. Jeg håper jeg fortsatt blir invitert på champagne når store ting skal feires, sier Halvorsen.

Engh Halvorsen er full av lovord om den nye sjefen i Ahead. 

- Henrik Hellenes er en av de flinkeste jeg noen gang har jobbet med, og jeg er glad for at det er han som skal videreføre driften i selskapet, sier Engh Halvorsen.

Hellenes har tidligere jobbet innen finans, før han kom til Aller-konsernet. Han var direktør for strategi og forretningsutvikling i mediedivisjonen før han ble ansatt som finansdirektør i Ahead Group.

- Jeg er veldig motivert til å fortsette utviklingen av Ahead Group. Selskapene er unikt posisjonert til å skape fantastiske resultater for kundene våre, vi har en kompetansebredde få kan matche og noen av bransjens flinkeste fagfolk. Per og jeg har hatt et flott samarbeid, han er en nestor innen kommunikasjonsfaget og jeg håper vi også kan samarbeide i tiden fremover, sier Henrik Hellenes.