Vann- og avløpsetaten velger reklamebyrået Los & Co som skal bistå etaten med en rekke oppgaver knyttet til reklame og kommunikasjon. Det er klart etter en byråkonkurranse der byråene ble vurdert ut fra oppdragsforståelse, kompetanse og erfaring, pris og eksempeloppdrag.

Los & Co fikk høyest score både på oppdragsforståelse og eksempeloppdrag, og fikk høyest poengsum totalt. 

- Los & Co viste en god helhetsforståelse, både for vår rolle som utbygger i byen og som myndighet. I tillegg hadde de en god analytisk tilnærming til strategisk kommunikasjon, med solide prosesser og modeller og en forståelse for innsikt og måling, sier kommunikasjonssjef Kjetil Bjørnsrud i Vann- og avløpsetaten. 

Vann- og avløpsetaten har som oppdrag å levere trygt drikkevann til Oslos befolkning og næringsliv. De håndterer også avløpsvannet slik at byens miljø, vassdragene og fjorden ikke forurenses.

- Rent vann til menneske og natur er et oppdrag vi gledelig stiller oss bak, sier rådgiver og kundeansvarlig Christin Elvegård i Los & Co.

- Her skal vi være med å kommunisere alt fra hva du ikke skal kaste i do, til å bevisstgjøre folk på vannforbruket som innen 2030 skal ned fra 160 liter til 130 liter per person i døgnet. På toppen av det hele kommer det bokstavelig talt mer vann fra oven – med utfordringer knyttet til hvordan vi som by skal ta unna styrtregn på nye måter, fortsetter Elvegård.

Også det kreative Los & Co-teamet er ivrige etter å komme i gang.

- Vi gleder oss til å bevisstgjøre folk på rollen vann – både fra springen og i avløp – spiller i livene våre og hvor viktig det er at denne ressursen forvaltes riktig. Det er rett og slett en vanvittig spennende oppgave, sier Hans Christian Grønn, Katrine Naustdal og Jo Espen Johansen i Los & Co. 

Etaten har tidligere jobbet med blant andre Nucleus med flere større kampanjer for Oslo-vannet. 

Les også: Millionkampanje for Oslo-vannet