Folkets kåring av fjorårets beste reklamefilmer nærmer seg. Lørdag kveld går Gullfisken 2020 av stabelen i et direktesendt show på TV 2. Festkvelden skal ledes av Helene Olafsen og Jørgen Nilsen med opptredener fra blant annet Dagny, Maria Mena, Hkeem og OnklP & de fjerne slektningene.

Men det er enda uklart hvordan reklamebransjens store festkveld og selve prisutdelingen skal foregå rent praktisk.

- Vi har gjennom hele prosessen med «Gullfisken» tatt høyde for smitteverntiltak, og oppdaterer disse i henhold til helsemyndighetenes løpende anbefalinger. Sendingen gjennomføres i Nydalen Studios uten publikum og nominerte, og med færrest mulig andre aktører i studio, sier programredaktør Kathrine Haldorsen i TV 2 til Kampanje.

På spørsmål om hvordan Gullfisken-prisen vil overbringes sier Haldorsen at de enda ikke har bestemt seg for hvordan prisen praktisk skal overleveres, men at det sannsynligvis blir med bud.

- Forhåndsinnspiller takketaler
Det er tolv reklamefilmer som kan vinne Gullfisken 2020. Seks reklamebyråer og elleve annonsører håper alle å sitte igjen med selve vinnerloddet. TV 2 ønsker færrest mulig studio, men de kommer ikke til å kjøre noe direktesendt vinnerintervju digitalt.

- Nei. Det har vært vurdert, men det ville være å oppfordre folk til å samles (altså det teamet som sammen har laget vinnerfilmen) i en uoversiktlig situasjon hva gjelder Covid-19, sier Haldorsen.

Men det blir likevel en takketale fra vinnergjengen lover Haldorsen.

- Ja, vi styrer mot at vi forhåndsinnspiller takketaler, fra alle, slik at alle får sagt sin takk til de som takkes skal.

Se alle de nominerte filmene her: Disse tolv kjemper om gull