Søndag ettermiddag omtaler Dagens Næringsliv tallene til landets største reklamebyrå og kommunikasjonshus, Try. De viser at koronakrisen ikke la noen brems på den økonomiske utviklingen i selskapet som med årene har vokst til å bli et helt konsern med PR-byrået Try Råd, innholdsbyrået Try Innhold, teknologibyrået Try Apt, mediebyrået Opt og etter hvert også e-handelsbyrået Try Pearl.

- Pandemien kom som et sjokk, men vi har vist gang på gang at vi seiler godt i motvind. Men nok nå, nå gleder vi oss til vaksine og normale tilstander, sier Kjetil Try i Try-konsernet til Kampanje.  

Da skal det ikke mye til før omsetningen til Try bikker en milliard kroner for først gang. I 2020 økte den med ni prosent fra 870 millioner kroner til 945 millioner kroner.

Byråinntekten, som tilsvarer kundehonorarene, endte på rekordhøye 355 millioner kroner.

Resultatet før skatt endte på 61,2 millioner kroner, noe som gir en resultatmargin på rundt 17 prosent.

- At det økonomiske resultatet ble bra for 2020 er selvfølgelig gledelig, men minst like viktig er det at alle våre selskaper rangeres på topp tre i «Byråprofil» av norske kommunikasjonskunder. Og rosinen i pølsa, at Try Reklamebyrå vant undersøkelsen for 18 gang på rad. Det viser at vi har lykkes med mye, ikke minst å videreforedle posisjon i reklamemarkedet til nye posisjoner. Uansett, alt avhenger av at de løsningene vi anbefaler til kundene våre virker. Hvis ikke går vi konkurs. Alltid greit å ha riktig fokus, sier Try.

Les mer: Her er Norges beste kommunikasjonsbyrå - annonsørene gir ny dobbeltseier til Try

Try 2020 2019 Endring i prosent
Omsetning 945 870 + 9
Driftsresultat 68 52 + 30
Resultat før skatt 61 48 + 28

Tall i MNOK.