Den nye nettbokhandelen for kjøp og salg av bøker, Bookis, fortsetter sin én-til-én-dialog med norske forfattere på reklameplass.

Denne gangen forsøker de å få kontakt med forfattere som Tom Egeland for å utbetale såkalt Royalties for salg av brukte bøker.

- Da vi i 2020 lanserte valgfri Royalties på brukte bøker, var vi veldig spente på responsen. Skal gjenbruk være et bærekraftig alternativ til å kjøpe nytt, mener vi forfattere bør få betalt også når noen kjøper bøkene deres brukt, forteller Arne-Morten Willumsen, daglig leder i Bookis.

Så langt har brukerne av Bookis gitt over 600.000 kroner til norske forfattere i Royalties. Men å innhente kontoinformasjonen til forfatterne sånn at pengene kan utbetales, er en tidkrevende oppgave.

- Derfor må forfatterne komme til oss, slik at de kan identifisere seg med BankId og få tilgang til pengene de har liggende på konto. Når de har gjort det skjer utbetalingen enkelt og sømløst, forklarer markedsdirektør i Bookis, Kine Bergseth.

Oppgaven til reklamebyrået Anorak ble derfor å kommunisere dette til forfatterne. Løsningen ble ekstremt smale og personaliserte budskap i store norske aviser, i tillegg til utvalgte flater utendørs og i sosiale medier.

- På mange måter er jo det i seg selv det ultimate beviset på at Bookis har satt seg i deres sko. Samtidig er det veldig vanskelig å ikke se på noe du får beskjed om å ikke se på, særlig når det er en mystisk sum penger involvert. Så vi tror at dette vil vekke litt nysgjerrighet hos de som er mer glad i å lese enn i å skrive også, sier kreatørteamet Sebastian Pandonis og Sollin Sæle i Anorak.

De kan allerede melde om god respons fra forfattere. Tom Egeland og Anne B. Ragde har selv postet annonsen i sine sosiale medier-kanaler.

- Vi i Bookis ønsker blant annet å bruke kreativitet til å begeistre. At Anorak forstår oss er denne kampanjen et tydelig bevis på. De mange gode tilbakemeldingene fra forfatterne viser at vi er på riktig kurs. Slik vi ser det er forfatteren den viktigste verdiskaperne, og vi skal fortsette å kjempe for en bedre maktbalanse mellom forlag og forfatteren - og ikke minst - fortsette å lage kreative løsninger for å spre nettopp det budskapet, avslutter markedsdirektør i Bookis, Kine Bergseth.

Tidligere i år la de hodet på blokka da forfatter Jan Kjærstad etterlyste mer kreativ reklame for norske bøker. På en helside i Klassekampen kunne Bookis og Anorak love mer leken bokreklame på trykk innen tre uker.

Resultatet fikk tommelen opp av Kjærstad selv.

Les mer: Bookis og Anorak legger hodet på blokka: - Kunne ikke dy oss

Se resultatet her:

Bookis Instragram.jpg

Foto: Instagram/Bookis