Denne uken arrangeres Fornybarkonferansen i Bergen, der politikere og næringsliv møtes for å diskutere energiutfordringene vi står overfor i Norge. Her er kraftselskapet Eviny en av hovedsamarbeidspartnerne. 

Eviny, tidligere kjent som BKK, er det største energiselskapet på Vestlandet og en av Norges største distributører av elektrisk energi. Tidligere i år slo deg  seg sammen med idrettsutøverne Karsten Warholm og Salum Kashafali for å nå målet om nullutslipp i 2050

Nå er de tilbake med en litt uvanlig kampanje for å sette søkelys på fornybar energi for å gi folk påfyll av energi i kampen for en fornybar fremtid, og har lansert det de kaller en «Fornybar Energidrikk». Ideen er utviklet og produsert av Pol. 

- 0,33 liter rent norsk vann, som allerede har tatt ferden gjennom vannkraftverk og produsert ekte fornybar energi. Vi trenger nye måter å snakke om problematikken på, og ved å være til stede på Klimakonferansen med en fysisk fornybar energikilde du kan drikke håper vi at vi skape mer engasjement og energi for fremtiden, sier Alexander Solberg, merkevare- og sponsoransvarlig i Eviny i en pressemelding. 

I februar i år la Energikommisjonen frem sin rapport om energibehovene i Norge frem mot 2030 og 2050. Rapporten viser at skal vi nå klimamålene og få til grønn omstilling må vi produsere mer fornybar energi.

Det at nesten 50 prosent av energien som brukes i Norge i dag fortsatt er fossil og at «fornybar-nasjonen» Norge kan gå med kraftunderskudd allerede om fire år er en vekker, mener Mads Bergstrøm og Sindre Johnstad, kreatørene bak ideen i Pol og legger til: 

- Vi så at den gode nyheten var at det finnes en løsning, og den er fornybar. Ikke bare for kraftproduksjon, med oss mennesker også. Idéen om en fornybar energidrikk fikk vi tidlig mye energi for, og vi håper den også kan bidra til at politikere, næringslivstopper og vanlige folk i gata også får mer energi for fremtiden, for det trenger vi virkelig, sier de.