Siden 2021 har Coca-Cola brukt slagordet «Best Coke Ever?» for å få flere nordmenn til å prøve Coca-Cola uten sukker. Nå vil brusgiganten avgjøre spørsmålet én gang for alle, og det er nordmenn som får anledning til å avgi sin stemme først. 

Det skjer i en ny kampanje som Coca-Cola selv kaller for en av sine største noensinne i Norge.

- Det er ikke så ofte at Coca-Cola sentralt velger ut «lille» Norge på denne måten, og da syntes vi det er utrolig gøy at vi har fått til dette. Det er fortsatt en del som ikke har prøvd smaken etter at vi justerte den for et par år siden, og derfor gleder vi oss til å gi denne muligheten, sier Tonje Haugen, markedssjef i Coca-Cola Norge.

- Hvordan skal avstemningen foregå?

- Avstemningen vil foregå på flere ulike måter, både fysisk og digitalt. Vi vil samle inn stemmer der vi deler ut smaksprøver, men det vil selvsagt også være mulig å stemme digitalt ved et enkelt tastetrykk. Vi håper at dette gir alle mulighet til å avgi sin stemme, om de vil.

Den som vil kan også være med i trekningen om å reise til Coca-Cola’s hovedkontor i Atlanta og avlevere Norges svar.

- Og hva gjør dere dersom svaret fra nordmenn er nei?

- Dersom svaret blir nei, da har Norge tatt sitt valg og det må vi stå for. Resultatene skal overleveres til hovedkontoret i Atlanta uansett, så vi er spente!

Det er Trigger som står bak det kreative konseptet. De har hentet frem et Coca-Cola-ikon som vanligvis tar ferie på denne tiden av året, nemlig julenissen.

- Vi måtte rett og slett hente nissen hjem fra ferie, og få han til å kommunisere det viktige budskapet om at Norge er det første landet som skal bestemme om Coca-Cola uten sukker er den beste noensinne, sier Haugen.

Se filmen her: