Denne uken går Finn på lufta med sin nye julekampanje. I år har de droppet reklamefilm til fordel for korte radiosnutter og utendørsreklame. Målet med kampanjen er å få flest mulig til å gi noe brukt til jul. Årets juleundersøkelse fra Finn viser at 750.000 planlegger å kjøpe en brukt julegave, og enda flere enn tidligere sier de er positive til å få brukte julegaver. 

- Å kunne handle brukt uten å måtte koordinere henting i endeløse meldingstråder har virkelig appellert til nordmenn, og senket terskelen for å handle brukt. Vi håper å bidra til at rekordmange gir og får brukte julegaver i år, sier markedsdirektør i Finn, Hanne Lill Johnsen.  

En liten tvist er at spottene ikke nevner selskapsnavnet i det hele tatt. 

- For å inspirere flest mulig til å gi noe brukt til jul har vi valgt en ny tvist på årets julekampanje. Fordi Finn har en sterk merkeidentitet gir det oss et stort kreativt spillerom når det gjelder å leke med nettopp identiteten vår, fortsetter Johnsen. 

Finn har utviklet hele 20 radiospotter, der hver spott er på maks fem sekunder. I hver spott «synges» melodien til Finns lydlogo, men uten å nevne selskapsnavnet, som erstattes med et julegavetips. Som for eksempel «pent brukt skalljakke» og «løpesko kun brukt fire mil». I tillegg har de laget en spott som heter «Fiks ferdig julegave», som er en forlengelse av konseptet «Fiks ferdig», som ble lansert i fjor. 

Kampanjen er laget i samarbeid med Morgenstern og det er kreatørduoen Mira Liv Helland Mortensen og Sebastian Graf Stenberg som har stått bak kampanjen. Sagveien Resort har produsert radiospottene. 

- Vi begynte å leke med logoen til Finn allerede i fjor, da vi lanserte «Finn navnelapper». I den kampanjen ble Finn-navnet byttet ut med ulike fornavn, og man kunne bestille klistrelapper til å merke tingene sine, sier Mortensen.

- Nå har vi tatt steget videre, og utnyttet at Finn har en veldig kjent lydlogo, som gjør at vi ikke trenger å nevne merkevarenavnet i det hele tatt for å bli gjenkjent. I tillegg er jo Finn en verbform, så vi har også hatt det gøy med å bruke verbene «finne, finner, fant og funnet» i øvrige kampanjeuttak, for å inspirere folk til å gi noe brukt til jul, sier Stenberg.

I tillegg har Sebastian Prestø og Anders Muurmann Holm fra Morgenstern også bidratt på kampanjen.

Her kan du høre en av radiospottene: