Ikeas nye kommunikasjonskonsept «Livet er ikke en Ikea-katalog» har allerede markert seg med en Sølvfisk her hjemme og nominasjoner både i Eurobest og Epica i det store utlandet. 

Nå står møbelhuset klar med en oppfølger som er skreddersydd julehøytiden vi er på vei inn i. 

- Vi har fått overveldende mange positive reaksjoner på kampanjen som startet i høst, der mange har kommentert hvor befriende det er å se realitetene av hverdagen i reklamene våre. Så da julen nærmet seg, så vi en gyllen mulighet til å fremstille en litt mer ærlig side av førjulstiden enn man kanskje er vant til å se på skjermen, sier markedssjef for Ikea Norge, Celin Kjenslie.

Det er som vanlig reklamebyrået Try som står bak. De har laget én film på 30 sekunder og tre kortfilmer som løfter frem ulike fordeler med å legge julehandelen til Ikea.

- Mange av oss har høye ambisjoner for hvor koselig og fint vi skal ha det i jula, men som vi alle vet kan julestria være ganske kaotisk. Å legge handleturen til Ikea med tre unger i desember er for eksempel ikke helt problemfritt. Det velger Ikea å være dønn ærlige på i årets kampanje, men de har heldigvis også laget løsninger som kan gjøre julestria litt enklere i desember, sier kundeansvarlig i Try, Trond Sandø.   

- Vi tror folk setter pris på ærligheten til Ikea og at de forstår at deres egne varehus kan være et slitsomt sted å være med tre barn og en lang handleliste mellom luciafeiringer og juleavslutninger. Heldigvis sitter Ikea også på løsningene, sier Try-teamet Caroline Riis og Eirik Sørensen. 

Se den nye filmen her: