Kjetil Thorvik Brun slutter i Abelia der han de siste seks årene har jobbet som rådgiver og lobbyist i spørsmål knyttet til dataøkonomien, kunstig intelligens, offentlig digitalisering, sikkerhet og bredbånd. Nå er det ikke lengre næringspolitiske kampsaker som står på agendaen når Brun melder overgang til design- og produktutviklingsselskapet Inventas der han allerede har et styreverv.

- Etter seks år som bransjerepresentant og kontakt med et tusentalls teknologiselskap er Inventas noe av det aller råeste jeg har truffet. Når forespørselen om å ta steget fra styret og over til ledergruppen i Inventas kom var det ingen tvil, sier Kjetil Thorvik Brun.

Fra nyåret skal han lede deres Oslo-kontor og går samtidig inn i ledergruppen som kommersiell leder for selskapets nye satsinger.

- Spisskompetansen innen teknologi kombinert med designfaget er nettopp den kombinasjonen som skal til for å løfte industrien og næringslivet for øvrig inn i en bærekraftig grønn økonomi. Tiden har kommet for å slutte å tilrettelegge for det grønne skiftet til å levere de faktiske løsningene. Jeg gleder meg til å støtte de dyktige folkene i Inventas som leverer på dette hver dag, sier Brun. 

Foruten Abelia har Thorvik Brun blant annet vært samfunnskontakt ved Microsofts europeiske hovedkontor, ledet teknologi- og digitalrådgivningen til Burson-Marsteller (nå Burson Cohn & Wolfe).

I Inventas kommer han til et selskap som jobber med kunder som Rolls Royce, European Space Agency, Kongsberg, Cisco og No Isolation. Nylig kjøpte de ansatte ut selskapet fra IT-selskapet CGI og har siden vokst og tredoblet i 2020 driftsresultatet til 7,5 millioner kroner fra en omsetning på rundt 100 millioner kroner.  

- Jeg er utrolig glad, og ikke minst stolt, over at Kjetil Thorvik Brun har sagt ja til å gå inn i rollen som leder i Oslo og kommersiell leder med ansvar for selskapets nye satsinger. Selskapets ambisjon er å styrke sin posisjon gjennom å kontinuerlig ligge i front på teknologi- og designkompetanse. Det sier seg derfor selv at å få med Kjetil derfor er et treff midt i blinken - forteller daglig leder i Inventas, Ove Pryde Pettersen.