Tidligere gründer av Red Performance, svenske Magnus Nilsson, slutter i markedsføringsselskapet Coupler der han har jobbet med flere tidligere Red-partnere. Nå går i stedet turen til design- og utviklermiljøet i Dekode.

- Det stemmer, og det ble nesten fire år i Coupler der jeg også har sittet på en minoritetspost. Men etter å ha brukt de siste ti årene som gründer og daglig leder, var det fristende med muligheten å komme inn med ett utenifra-perspektiv å se hvordan jeg kan bidra med min samlede erfaring for på den måten å skape vekst. Så når Dekode tok kontakt og jeg lærte å kjenne teamet og hva de har fått til så langt, ble det helt enkelt altfor spennende ikke å bli med på den reisen, sier Nilson.

Les også: Sigurd og Sigurd får tidligere Red-partner som ny sjef i byrå-startup

Daglig leder i Dekode, som blant jobber tett med organisasjonslivet og har kunder som Kirkens bymisjon, Redningsselskapet, Redd barna og Kreftforeningen, sier de har et mål om «å bli organisasjonenes bestevenn».   

- Vår målsetting er å bli den beste digitalpartneren for medlemsorganisasjoner, sier Magne Ilsaas som også er gründer av selskapet Dekode. 

Les også: Rekordår for digitalbyrå i 2020 - nærmer seg 50 millioner i omsetning

Jobber med Wordpress-løsninger
Han sier selskapet lenge har «har vært blant de beste i verden på Wordpress.»

- Gjennom å arbeide med de kundene vi har, har vi også brukt de siste årene til å bygge en organisasjonskompetanse få kan måle seg med. Vi har blitt eksperter på å utnytte teknologi til å lage løsninger skreddersydd for organisasjonslivet, som for eksempel fundraising og medlemskommunikasjon, sier Ilsaas.

Nå får han med seg Magnus Nilsson på laget og dermed en som kan ta det kommersielle ansvaret i Dekode.

- Dekode har sakte med sikkert tatt en helt unik posisjon innen både Wordpress og medlemsorganisasjoner, og nå skal vi ta dette potensialet fullt ut. Det å arbeide med organisasjoner som virkelig trenger de beste digitale verktøyene for å kunne hjelpe flest mulige, er svært givende, og en reise jeg gleder meg til å være med på videre, sier Nilsson.

For å nå flest muligt, kommer Dekode i løpet av 2022 til å lanseres sitt første produkt, rettet mot de mellomstore organisasjonene.

- I dag jobber vi først og fremst med de største organisasjonene, men vi ønsker også å kunne tilby våre tjenester og produkter til de som tradisjonelt ikke hatt mulighet til å benytte seg av det beste løsningene grunnet kostnaden. Vi tror også de mellomstore organisasjonene virkelig trenger en solid plattform og helhetlig partner for å lykkes med sine digitale satsinger, sier Nilsson.  

Dekode teller nå 55 ansatte fordelt over Norge og Europa.