Twitter går til søksmål mot Elon Musk i et forsøk på å tvinge ham til å oppfylle avtalen han har inngått om å kjøpe selskapet for 44 milliarder dollar.

Det skriver New York Times tirsdag.

Musk inngikk i april en avtale om å kjøpe Twitter, men kunngjorde i forrige uke at han har tenkt å trekke seg fra avtalen.

Les også: Twitter kaller Musks kontraktsbrudd ugyldig

Han argumenterer blant annet med at Twitter har holdt tilbake informasjon om at mange av kontoene er falske. Men han har signert en juridisk bindende avtale om å kjøpe selskapet, og i et brev sendt søndag krevde Twitter at Musk overholder avtalen.

– Twitter har ikke brutt noen av selskapets forpliktelser i avtalen, skriver Twitters advokater til Musk og hans advokater. Brevet er også sendt til USA kredittilsyn SEC.

Twitter-aksjen stupte over 11 prosent i børshandelen i USA mandag, første handelsdag etter at Musk trakk seg fra avtalen.

Tesla-gründeren regnes som verdens rikeste person.

Hvis Twitter vinner i retten, må Musk i beste fall ut med flere milliarder dollar i erstatning, og i verste fall kan han tvinges til å kjøpe selskapet likevel til en etter hvert sterkt overdreven pris, samtidig som hans egen formue er blitt svekket med flere titall milliarder de siste månedene.