For et drøyt halvtår siden overtok nordisk-sjef Martin Ingemansson Sverige-ansvaret da Sam Rihani, som hadde jobbet i Facebook siden oppstarten i Sverige, sluttet. Nå slutter også Martin Ingemansson i selskapet. Han var også en av de første Facebook-ansatte i Sverige, melder Dagens Media

I et innlegg på Linkedin skriver Ingemansson at han har «trivdes» i Metas intense tempo, og at han setter pris på alle de «fantastiske» menneskene han har jobbet med rundt omkring i verden.

Hva han skal gjøre videre, sier han imidlertid ikke. 

- Det ærlige svaret er at det er for tidlig å si. Men som mange som begynte å jobbe med teknologi tidlig og ble værende lenge, er jeg heldig som har friheten til å ta en lang pause og puste ut etter det som føles som 13 ultramaraton på rad, sier Ingemansson. 

I fjor høst varslet Meta om nedbemanning for første gang. All rekruttering ville bli satt på pause, ledige stillinger ville ikke bli besatt og noen team ville bli omstrukturert for å redusere kostnadene.

Tidligere denne uken meldte Kampanje om at Rune Paulset stengte det norske Meta-kontoret, og la ut en jobbsøknad på Linkedin

Paulseth var Facebooks første – og foreløpig siste – norgessjef, som dermed gjennomførte reorganiseringen som resulterte i nedleggelsen av det norske salgskontoret.

I november i fjor kunngjorde Meta at de ville si opp 11.000 ansatte globalt – rundt 13 prosent av alle ansatte – og måneden etter ble det klart at det inkluderte alle de norske ansatte. Kontoret, som ligger i Oslo, hadde rundt ti ansatte og leverte et årsresultat på nær 30,8 millioner kroner i 2021.

Rune Paulseth kom til Facebook fra stillingen som digitaldirektør i Eniro. Han har tidligere jobbet både i Microsoft, Aller Media og vært styreleder i bransjeforeningen INMA. 

Nå er han offisielt på jobbjakt, noe han ga nettverket sitt beskjed om i et innlegg på Linkedin forrige uke.

- Jeg er åpen for det meste og er verken lei av salg eller mediebransjen, sier Paulseth.