I en ny undersøkelse gjennomført av YouGov for Norsk senter for informasjonssikring (NorSIS) kommer det frem at én av fem over 65 år har deltatt i en konkurranse eller undersøkelse på sosiale medier som viste seg å være falsk, og 52 prosent har opplevd svindelforsøk på nett. Det skriver NRK.

- Tallene bekrefter en antagelse vi har hatt, sier seniorrådgiver Ivar Kjærem i NorSIS til NRK.

Det er ikke lenge siden en annen undersøkelse viste at den eldre garde er mindre kildekritiske enn de yngre. Det tror Kjærem har sammenheng med at mange over 65 også går i andre feller på nett.

Les også: Halvparten av de over 60 år klarer ikke å avsløre falske nyheter

- Før kjente man dem som drev de tjeneste man benyttet seg av. Det er snudd litt på hodet i en hverdag hvor man kommuniserer over nett, og det ikke er like lett å vite hvem man faktisk kommuniserer med, sier Kjærem til NRK.