Det norske oppstartselskapet Remarkable henter inn 15 millioner dollar fra risikokapital-fondet Spark Capital, som tidligere har investert i Twitter, Tumblr og Slack. Selskapet verdsettes nå til rundt en milliard norske kroner.

Det skriver E24  tirsdag kveld.

Remarkables finansdirektør, Jeremy Gerst, forklarer at pengene skal brukes til å vokse organisasjonen videre, styrke selskapets produktutvikling og skalere salget ytterligere internasjonalt.

- Strategien vår, som også Spark Capital tror på, er å fokusere sterkt på topplinjevekst og kundebase, så kommer lønnsomheten etter hvert, sier Gerst til E24.

I fjor leverte selskapet Remarkable et negativt årsresultat på minus 9,7 millioner kroner.

Remarkables er  blitt en ledende aktør innen markedet for skrivebrett internasjonalt. Dette markedet er anslått til å ha en størrelse på cirka ti milliarder dollar. For å nå dette målet har reMarkable gjennomført en rettet emisjon med det amerikanske investeringsselskapet Spark Capital.

- Vi samarbeider med eksepsjonelle gründere som tør å være først og som lager spennende produkter. reMarkable har satt sammen et utrolig team og har klart å skape et populært produkt med et dedikert formål. De har skapt en unik teknologi fra grunnen av, som allerede har ført til en stor entusiasme hos mange, sier Kevin Thau, partner i Spark Capital. 

Spark Capital blir etter kapitalhentingen tredje største eier i Remarkable med 13,6 prosent av aksjene.

Spark Capital er et av de ledende tidligfase investeringsselskapene i USA og forvalter 30 milliarder kroner og holder til i San Fransisco, New York og Boston. 

Aadministrerende direktør og grunnlegger av Remarkable, Magnus Haug Wanberg, sier oppstartselskapet «har vært i diskusjoner med mange investorer de siste årene.»

- Fra begynnelsen av opplevde vi at Spark ikke bare forsto vår visjon, men også vår kultur, som gjorde at de skilte seg ut fra andre potensielle investorer. Vi er stolte over å ha tiltrukket oss interesse fra et av de tyngste miljøene innen teknologiinvesteringer i USA, og å ha dem som sparringspartner når vi går inn i ny fase med sterk internasjonal vekst, sier Magnus Haug Wanberg,

Les også: 

Henter penger:

Jeremy Gerst og Magnus Haug Wanberg i Remarkable henter penger og får med stort amerikansk investeringsfond med på laget.