Aller Media har kjøpt 100 prosent av Scandinavia Online (Sol.no). Aller-konsernet eier fra før 49,9 prosent av selskapet, og overtar de resterende aksjene fra Eniro. Det bekrefter det danskeide mediekonsernet i morgentimene fredag.

- Med dette kjøpet tar vi et nytt steg mot vårt langsiktige mål om å gjøre Berner Media til et av de aller sterkeste og mest spennende digitale enheter i Norge, sier administrerende direktør Tore Stangebye i Berner Media i en pressemelding.

Sol vil inngå i Berner Media og bli et heleid søsterselskap til DB Medialab. Stephan Granhaug vil lede selskapet, som har en digital omsetning på over 300 millioner kroner. Dermed fortsetter Aller og Dagbladet å smelte sammen sine digitale satsinger etter at Aller kjøpte Dagbladet i fjor sommer.

Sol.no ble lansert på midten av 90-tallet som en klassisk startside. I 2013 kjøpte også Scandinavia Online søketjenesten Kvasir fra Eniro. Sol.no er en av de største nettstedene i Norge og har nå rundt 1,4 mill. unike brukere per uke. Omsetningen i 2013 var 65,8 millioner kroner og driftsresultatet ble 11,8 millioner.

- Eniro har som en aktiv eier vært med på utviklingen av Sol, som nå står godt rustet for videre vekst. Vi øker nå vårt fokus på kjernevirksomheten som er digitalt lokalt søk, og ser at Sol fremover vil ha et større potensiale med Aller som heleier, sier Pierre Mårtensson, administrerende direktør i Eniro Norge i meldingen.