- Det skal først og fremst komme kundene våre enda mer til gode at vi nå samler oss, og vi skal ha fokus på en sterkere salgskultur i hele organisasjonen. Ikke minst gjelder dette kompetanseutvikling på tvers, sier konserndirektør for salg og marked i Amedia, Hilde Norddal, i en pressemedling onsdag.

Les mer: Amedia kutter rundt 30 årsverk: - Dessverre helt nødvendig

Riktig beslutning
Frem til i dag har Amedias salgsoperasjon vært organisert i to avdelinger, men nå slås de sammen for å bygge Norges største organisasjon for annonsesalg. De åtte salgsselskapene i regionene vil bestå og ha en uforandret rolle i Amedias annonsemarked, heter det videre i meldingen.

- Det nasjonale salgsarbeidet og salgsvirksomheten i regionene har kommet stadig nærmere hverandre og i mange sammenhenger fungerer vi som én organisasjon. Vi mener nå at det er en riktig beslutning å legge forholdene til rette for å forsterke dette med å organisere denne aktiviteten under en ledelse, tilføyer Norddal, sammen med Amedias konserndirektør for Mediehus, Morten Nilsen.

Les også: Flytter hundrevis av Amedia-ansatte til nye selskaper: - Vi kommer ikke til å akseptere at goder utraderes

- Vi trenger mer kraft og fart
Det er Norddal som skal lede den samlede annonseorganisasjonen i Amedia, som består av Amedia Salg og Marked, Amedia Innholdsbyrå og Amedia SMB, og teller totalt 145 medarbeidere. I de åtte regionale salgsselskapene er det 123 ansatte. Amedia Annonseproduksjon, med sine 33 årsverk i Harstad og Tønsberg, vil også inngå i den nye enheten.
- Samlet blir vi Norges største salgsorganisasjon på annonse. Vi trenger mer kraft og fart, og vil nå kunne jobbe enda bedre med mulighetene på tvers i organisasjonen. Med vår nasjonale dekning og lokale nærhet har vi et fantastisk utgangspunkt.

Med dette grepet håper vi ytterligere å kunne forsterke og levere på kundebehovene for å skape best effekt for våre annonsører. Vi er i dag markedsledende på data med vår identitetsløsning aID og Norges nest største dekningsmedium. Dette kan vi si med stor stolthet, sier Norddal. 

Endringen trer i kraft mot slutten av tredje kvartal 2024.

- Dette gleder jeg meg veldig til å ta fatt på. Nå samler vi oss og bygger et lag der vi sammen skal skape enda større verdi for kundene våre, avslutter Nordal.