HBO Nordic har opplevd en kundestorm allerede før de har åpnet slusene etter at det ble kjent at de vil operere med en bindingstid på tolv måneder for alle kunder.

Forbrukerombudet mente dette ville være i strid med markedsføringslovens §22 om urimelige avtalevilkår. Nå svarer HBO Nordic i et brev til Forbrukerombudet at de føler seg misforstått, melder NRK.no.

HBO Nordic skriver i et brev at et alternativ til det allerede nevnte 12 måneders bindende abonnementet, vil være et flytende abonnement som kan sies opp på kort varsel. På den måten mener de at kunden kan opprette en prøveperiode med valgfri lengde. Dette vil imidlertid bli dyrere enn å velge 12-månedersavtalen, opplyser HBO i brevet.

En gratis prøveperiode, slik for eksempel Netflix hadde da de lanserte sin tjeneste i Norge, nevnes ikke som et alternativ. Med dette i bunn mener HBO at de dermed ikke går imot markedsføringsloven, som Forbrukerombudet hadde referert til i sitt brev til HBO.