Interesseorganisajsonen Grafill har inngått en avtale med Also Known As om designtjenester for Visueltkonkurransen. Grafill er en interesseorganisasjon for utøvere innen design, illustrasjon og animasjon og har i dag ca. 1400 medlemmer. Målet deres er å samle mennesker som jobber med visuell kommunikasjon og skape en arena for inspirasjon og faglig felleskap.

Den årlige Visueltkonkurransen er en av Grafills størse arrangementer og avholdes for 27. gang i 2020.

- Visueltkonkurransen er Norges største årlige konkurranse innen visuell kommunikasjon og premierer arbeider innen grafisk design, illustrasjon, digital design og Moving Image, sier Eva Boldermo Bergan, informasjonsansvarlig i Grafill til Kampanje.

- Et ung og modig byrå
Benedicte Ebbesen Paulsen leder arbeidet med Visueltprisen. Hun forteller at Grafill har tradisjon for å velge ny designpartner på Visueltkonkurransen hvert annet år. Nå har de valgt det tverfaglige studioet Also Known As til å forme Visueltkonkurransen 2020.

Also Known As har jobbet med bandet Karpe og energiprodusenten Red Bull og spesialisert seg på prosjekter innen kultur.

- Vi gleder oss til å samarbeide med et prisvinnende, ungt og modig byrå, sier Paulsen.

Saken fortsetter etter bildet.

karpe 09+.jpgKarpe-promo: Also Known As står bal posteren til Karpes ti planlagte Spektrum-konserter august 2021. Foto: Karpe.

Skal lage konsept
Informasjonsansvarlig Bergan forteller at oppgaven til Also Known As er å skape et konsept, grafisk profil og en kampanje for Visueltprisen 2020.

- Profilen og kampanjen vil være bærende elementer i alt som omhandler kommunikasjon av Visultprisen, og inkluderer alt som vises under prisutdelingen, kampanjen i forkant og design av diplomer og vignetter. Byrået vil også levere film av alle juryens kommentarer som er et av de viktigste elementene i vårt vinnerarkiv på grafill.no, sier Bergan. 

Grafisk designer i Also Known As, Even Suseg, sier oppdraget både er spennende og kanskje en smule skummelt. 

- Vi håper jo å kunne tilføre noe annerledes og nytt med vårt tverrfaglige utgangspunkt. Jeg tror vi representerer en kombinasjon av fagfelt som ikke er like vanlig i kreativ bransje og det definerer helt klart hvordan vi jobber og tilnærmer oss prosjekter, sier Suseg. 

Suseg sier de som team skal tenke helhetlig fra starten av i arbeidet med Visueltprisen, både når det gjelder konsept, visuelt univers, foto og film.

Also Known As består av nevnte grafisk designer Even Suseg, fotograf Michael Angeles Vera Cruz og regi- og filmfotografene Thomas Flått og Martin Kopperud. Vinnerne av Visueltkonkurransen vil annonseres under prisutdelingen på Folketeateret i Oslo, 23 april. 2020.