Det nyetablerte designselskapet har de siste månedene tatt imot ti nye designere og teller nå 21 ansatte. Samtidig har de også flyttet inn i ny og større etasje i Tollbugata. Nå er fokuset og stabilisere etter en annerledes vår.

- Det er lite optimalt å bli truffet av en krise så tidlig i oppstart av et selskap, og det er liten vits å legge skjul på at det har vært tøffe tider, sier grunder og daglig leder, Elizabeth Matre-Aas, til Kampanje.

Hun er likevel takknemlig for lærdommen det har gitt. 

- Vi har blitt mer effektive i prosjektarbeid, mer sammenspleiset i teamene, vi har styrket kulturen, fått testet ut verdiene våre og hva vi står for. Ikke minst har vi blitt mye mer offensive og strukturert i salgsarbeidet, noe som har gitt gode resultater, sier hun. 

Har fortsatt planer om å vokse: - Et spørsmål om når
I mars i fjor varslet Elizabeth Matre-Aas og Michelle Cole at de ville forlate stillingene som henholdsvis daglig leder og prosjektdirektør i Designit for å starte opp et eget designbyrå med det franske konsulentselskapet Devoteam i ryggen.

Les også: Nytt designbyrå går fra to til tolv ansatte: - Det er ikke en billig butikk å få opp, men vi skal levere

Da gikk de offensivt ut med store vekstplaner. Innen fire år skulle de bli 50 medarbeidere.

- Har Corona lagt en demper på planene?

- Det er klart at pandemien har påvirket oss med tanke på fortsatt vekst i år. Om vi blir akkurat 50 vet vi ikke enda, men vi vil følge planen for å vokse med god takt. Vi vil roe ned noe resten av året, så fortsetter vi veksten fra neste år. Nå er det et spørsmål om når planene kommer på skinner igjen. 

Matre-Aas forteller at de ikke hadde mange steder å grave da pandemien inntraff.

- Slik jeg har forstått det har de fleste jobbet med eksisterende kunder i perioden, og det har vært jevnt over vanskelig å få på plass nye avtaler. Vi har merket stillstand og utsettelse av prosjekter, men samtidig er det da veldig gledelig at vi har fått på plass flere nye avtaler i samme periode.

De siste månedene har Studio VUES fått flere nye kunder, blant annet Stiftelsen Norsk Luftambulanse, Cermaq, OVF, Ruter, Svosj og Telenor.

Ny partner fra egne rekker
I tillegg til flere nyankommne rykker også Maiken H. Braarud opp som partner fra egne rekker. Hun skal ha ansvar for innovasjon- og produktutvikling.

- Den siste tiden har vært krevende, men jeg opplever virkelig at modellen som er lagt til grunn, med verdiene, den faglige bredden og teamstrukturen, har gjort at vi har kommet oss styrket gjennom den. Det å gå inn på eiersiden nå, gjør motivasjonen min for at vi skal lykkes enda sterkere, sier Braarud.

Hun kom fra Vylder i januar, og før dette var hun innovasjonsleder i Schibsted.

Studio Vues nye designhoder er Martin Gaard,UX-designer fra Gjensidige, Ritu Chauhan, digital designer fra København-byrået Barkas og Julie Haugan som er tjenestedesigner, nylig utdannet fra Australia, men med erfaring fra blant annet Designit og Dinamo. I tillegg er Beatriz Ricci ansatt med bakgrunn som senior tjenestedesigner fra Idean, Tora Skagestad Palmer, psykolog og designer fra Accenture, Line Bogen, senior tjenestedesigner fra Telenor, Christopher Hermansen,senior UX-designer fra Hyper Redink og Julie Sandvoll er nyutdannet tjenestedesigner fra AHO. Sarah Fossheim er senior teknolog og kommer fra Inspera Assessment, og har også vært i Designit.

På bildet øverst ser du fra venstre: Ritu Chauhan, Sarah Fossheim, Elizabeth Matre-Aas, Beatriz Ricci,Michelle Cole, Maiken H. Braarud, Martin Gaard, Line Bogen, Christopher Hermansen ogJulie Haugan. Tora Skagestad Palmer og Julie Sandvoll var ikke tilstede da bildet ble tatt.