Årets markedssjef 2023

11.05.2023 15:00 - 23:00
}
Program
Hotel Continental, Stortingsgata 24, Oslo

Om

11. mai skal vi kåre "Årets markedssjef 2023" og inviterer i den anledning til fag, fest og feiring på Hotel Continental!

I år har det blitt sendt inn svært mange gode nominasjoner, og juryen har endt opp med 11 dyktige finalister som følge av en grundig prosess.  Se finalistene her! 

Om kvelden 11. mai får vi høre intervjuer med finalistene, samt innlegg fra jurymedlemmene om hvorfor akkurat disse finalistene er valgt ut i lys av kriteriene. Her vil det med andre ord være mye nyttig læring alle alle i salen! Se kriteriene for kåringen og jurymedlemmene her.

I tillegg til kåringen inviterer vi til et fagprogram med seks relevante foredrag om hva markedssjefen bør kunne i 2023:
  • Presentasjon av bakgrunnen og resultatene fra den nordiske CMO undersøkelsen, Nordic CMO Survey.
  • Må en CMO være best på alt, eller må man rett og slett prioritere?
  • Fremtidens CMO rolle, hva sier internasjonale trender og perspektiver?
  • Fra CMO til Chief Tomorrow Officer, hvordan ta en posisjon ved roret?
  • AI for alle! Hva må markedssjefen vite om kunstig intelligens?
  • Livet blir ca en milliard ganger morsommere for CMOer hvis de slipper løs kreativiteten sin på jobb!

Programmet for ettermiddagen/kvelden er:
  • 15:00-17:00: Fagprogram "Kjære CMO, hva må du kunne i 2023?
  • 17:00-18:00: Mingling, mat og drikke
  • 18:00-20:00: Juryen presenterer finalistene i lys av kriteriene, samt intervjuer med finalistene
  • 20:00-23:00: Kåring av "Årets markedssjef 2023" og fest
Scroll ned på siden for å se hele programmet.

Pris: 1995,- + mva. Du velger selv om du vil delta på både fagprogrammet og kåringen, kun fagprogrammet, eller kun kåringen. Prisen er den samme uansett, så det lønner seg å delta på alt :) 

Med «Årets markedssjef»-prisen ønsker vi å hedre de som gjennom grundighet, gjennomføringsevne og nytekning har bidratt til å realisere imponerende resultater for bedriften eller merkevaren. Les mer om kåringen her!

Ta med deg kollegaer og samarbeidspartnere til en feiring av Norges beste markedssjefer – v
elkommen til fag, fest og feiring 11. mai på Hotel Continental!

Spørsmål? Send en epost til event@kampanje.com.

Program
Torsdag 11.05.2023

15:00 - 15:05

Velkommen

Nina Gade Tenvik, Kommersielt ansvarlig, Kampanje Media
15:05 - 15:25

Les mer Nordisk undersøkelse - hva prioriterer de nordiske CMOene?

Nina Gade Tenvik, Kommersielt ansvarlig, Kampanje Media
Oda Vedlog Kveen, CMO, Synlighet
Markedssjefens rolle er i stadig endring og utvikling. I undersøkelsen Nordic CMO Survey har de ledende bransjemediene i Norge (Kampanje), Sverige (Resumé) og Danmark (Dansk Markedsføring), sammen med Synlighet kartlagt hvordan nordiske markedssjefer utfører rollen sin. Her deles funnene for første gang!
15:25 - 15:50

Les mer Best på alt, eller må man rett og slett velge og prioritere?

Arve Heltne, Founder & Owner, MediaHub
Det er ikke lenger er mulig å være best på alt som markedssjef, man må prioritere og velge bort ifht hva merkeansvaret krever og hva som gir best ROI. Markedssjefen blir strukket i alle retninger og blir ufrivillig en potet som er litt god til alt. Det er på tide å ta tilbake tiden og gjøre gode valg til beste for sine merker. Hvordan? Det skal Arve Heltne med sine brede og lange erfaring fortelle mer om. Heltne er en erfaren senior visepresident med en demonstrert historie med å jobbe i forbrukervareindustrien. Han har sterk faglig kompetanse innen markedsføringsledelse, internasjonal virksomhet, markedsundersøkelser, ledelse og kontoadministrasjon.
15:50 - 16:10

Les mer Fremtidens CMO-rolle

Behnam Farazollahi, Managing Director, EY Doberman Norway
Tradisjonelt har CMO hatt ansvaret for markedsføring og kommunikasjon, men i dag omfatter CMO-rollen mye mer enn det. I fremtiden vil denne rollen sannsynligvis fortsette å utvikle seg og endre seg i samsvar med endringer i forretningsmodeller, teknologi og forbrukeratferd. En av de største endringene i CMO-rollen i fremtiden vil være økt fokus på teknologi og data. Markedsførere må nå forstå teknologien som driver kundenes opplevelse, inkludert ting som digitale plattformer, kunstig intelligens og maskinlæring. CMO-er vil også måtte være i stand til å samle og analysere store mengder data for å utvikle mer effektive markedsføringsstrategier og bedre forstå kundenes behov. En annen endring som kan skje i CMO-rollen i fremtiden, er at CMO-er vil bli mer involvert i å utvikle forretningsstrategier og drive innovasjon. Tradisjonelt har markedsføring vært sett på som en støttefunksjon til forretningsstrategi, men CMO-er vil sannsynligvis spille en større rolle i å utvikle nye produkter og tjenester og finne nye måter å nå kunder på. Endelig vil CMO-rollen sannsynligvis bli mer involvert i å drive endring og transformasjon i organisasjoner. Med teknologiske fremskritt og endringer i forbrukeratferd vil organisasjoner måtte tilpasse seg og endre seg for å overleve og trives i fremtiden. CMO-er vil være en viktig drivkraft i denne endringsprosessen ved å bidra til å utvikle nye strategier, kommunisere endringene til ansatte og kunder, og sikre at organisasjonen beveger seg i riktig retning. I sum vil CMO-rollen i fremtiden fortsette å endre seg og utvikle seg i takt med endringer i forretningsmodeller, teknologi og forbrukeratferd. CMO-er vil måtte være i stand til å samle og analysere data, drive innovasjon og endring, og være i stand til å utvikle effektive strategier for å nå kundene på nye og innovative måter. For å snakke om dette vil Behnam ha med fersk data fra vår globale CMO survey som vil kunne belyse internasjonal trender og perspektiver om rollens utvikling i nær fremtid.
16:10 - 16:35

Les mer Fra CMO til Chief Tomorrow Officer

Bettina Lycke, Kommersiell direktør, Manyone
I en verden med stadig høyere endringstakt må bedrifter evner å tilpasse seg. I slike tider bør du som CMO ta plass ved roret. Fremtidens CMO-er må bli CTO-er; Chief Tomorrow Officers og i større grad enn før ta eierskap til kundeopplevelsen, til merkevaren og til det neste som kommer for din organisasjon. Det handler nemlig også om forretningsstrategi og innovasjonsarbeid. Men hvordan tar du denne posisjonen i eget selskap, og hvordan setter du kurs som både er solid i dag, og i det farvannet du ikke vet noe om enda? Og hvordan unngår du at det går rett vest på veien dit? Nøkkelen er å ta i bruk «Fremtidsdesign» og designmetodikk inn i strategiarbeidet. I dette foredraget vil Bettina Lycke fra Manyone dele innsikt, verktøy, metodikk og internasjonale caser innen temaer som fremsyn, scenarioer, prototyping og design fiction. Hun vil vise hvordan du gjør det komplekse mer håndterbart og det usynlige synlig. Og hvordan dette kan gi kraft til både strategi, prosess og implementering i din hverdag. Hun vil også gå inn på hvordan du får med deg folk på reisen, slik at du som CMO får mer gehør enn før.
16:35 - 17:00

Les mer AI for alle! Kommer vi til å klare oss uten?

Eirik Norman Hansen, Keynote Speaker / Futurist / Author / Entrepreneur / Senior Researcher
Plutselig var AI tilgjengelig for alle. Men hva snakker vi egentlig om og hva bør vi lære oss nå. Generativ Kunstig intelligens kan skape nye ting basert og kan hjelpe oss på mange måter. På en inspirerende og innsiktsfull måte skal jeg gi deg en introduksjon til Generativ AI og hva vi kan bruke det til og vi skal ta liv av noen myter og snakke litt om hva det ikke er.
17:00 - 18:00

Mingling, mat og drikke

18:00 - 18:10

Velkommen til "Årets markedssjef 2023"!

Eirik Norman Hansen, Keynote Speaker / Futurist / Author / Entrepreneur / Senior Researcher
18:10 - 18:30

Livet blir ca en milliard ganger morsommere for CMO-er, hvis de slipper løs kreativiteten sin på jobb!

Kim Bjørnqvist, Førstelektor i kreativitet og kommunikasjon , Høyskolen Kristiania
18:30 - 18:40

Les mer Gjennomgang av prosess og kriterier for kåringen ved juryleder

Bente Klemetsdal, EVP Sales & Marketing, Aller Media
Juryleder Bente Klemetsdal presenterer juryen og kriteriene som de har jobbet etter. Hun går gjennom prosessen som er vært og grunnlaget for de kandidatene de har kommet frem til.
18:40 - 19:30

Les mer Juryen presenterer finalistene og begrunner valgene i lys av kriteriene

Lise Tangen Hansen, CXO, Papirfly
Alf Bendixen, Selvstendig konsulent
Espen Haugen, Managing Director, Los & Co
Bente Klemetsdal, EVP Sales & Marketing, Aller Media
Trond Bentestuen, CEO, Maxbo
Nina Gade Tenvik, Kommersielt ansvarlig, Kampanje Media
Tor W. Andreassen, Professor, Norges Handelshøyskole (NHH)
Eddie D'Sa, CEO, Nord DDB
Jurymedlemmene presenterer hver sin finalist og begrunner hvorfor akkurat denne finalisten er blant deres favoritter. I tillegg vil finalisten og finalistens arbeid bli kommentert i lys av de kriteriene og diskusjonene som juryen har hatt.
19:30 - 20:00

Les mer Intervjuer med finalistene fra scenen

Eirik Norman Hansen, Keynote Speaker / Futurist / Author / Entrepreneur / Senior Researcher
Hva kan vi lære av de nominerte? Eirik snakker med finalistene om hvordan de jobber og hva som er nøkkelen til deres suksess.
20:00 - 20:10

Kåring av "Årets markedssjef 2023"!

20:10 - 23:00

Fest, pølser og musikk

Sponsorer

Foredragsholdere

Eirik Norman Hansen
Eirik Norman Hansen
Keynote Speaker / Futurist / Author / Entrepreneur / Senior Researcher,
Eddie D'Sa
Eddie D'Sa
CEO, Nord DDB
Tor W. Andreassen
Tor W. Andreassen
Professor, Norges Handelshøyskole (NHH)
Nina Gade Tenvik
Nina Gade Tenvik
Kommersielt ansvarlig, Kampanje Media
Trond Bentestuen
Trond Bentestuen
CEO, Maxbo
Bente Klemetsdal
Bente Klemetsdal
EVP Sales & Marketing, Aller Media
Espen Haugen
Espen Haugen
Managing Director, Los & Co
Alf Bendixen
Alf Bendixen
Selvstendig konsulent,
Lise Tangen Hansen
Lise Tangen Hansen
CXO, Papirfly
Kim Bjørnqvist
Kim Bjørnqvist
Førstelektor i kreativitet og kommunikasjon , Høyskolen Kristiania
Bettina Lycke
Bettina Lycke
Kommersiell direktør, Manyone
Behnam Farazollahi
Behnam Farazollahi
Managing Director, EY Doberman Norway
Arve Heltne
Arve Heltne
Founder & Owner, MediaHub
Oda Vedlog Kveen
Oda Vedlog Kveen
CMO, Synlighet

Arrangører

Årets markedssjef 2023