Den norske tv-appen Lavo har ansatt Bernhard A. Steen som ny driftsdirektør (COO) i selskapet. Her skal han jobbe med å gjøre selskapet klart for en internasjonal ekspansjon.

- Jeg er svært fornøyd med å få Bernhard Steen inn i ledelsen av selskapet. Bernhard har gjennom en årrekke, og i flere typer lederstillinger, vist at han kan skape lønnsomhet i de virksomhetene han har vært. Bernhard har den rette miksen av gründerånd og organisasjonsbakgrunn, men ikke minst så har alt han har gjort, fra etableringen av Dinside til mangeårig teknologidirektør i Discovery, handlet om endret brukeradferd innen teknologi. For å kunne gripe de mulighetene som er dukket opp trenger vi å bygge et sterkt team som kan utvikle selskapet videre, Lavo-gründer Tom Roger Sokki i en pressemelding.

I august i fjor skrev Kampanje at Bernhard Steen sluttet som multimedia- og teknologidirektør etter fem år i Discovery Networks.

Les også: Bernhard Steen slutter i Discovery
Steen var redaktør i PC World, han grunnla DinSide og Katalysator Media, som bestod av de sammenslåtte DinSide, Digi, Propaganda og iMarkedet, Etter dette har han vært sjef i Opplysningen Digitale Medier, Opplysningen 1881 og administrerende direktør og ansvarlig redaktør i SBS Discovery Radio Norge. Han var også direktør i TVNorge før han i fjor sluttet som teknologidirektør i Discovery Media, moderselskapet til TVNorge, Max, VOX, Discovery og TLC.

- Den viktigste underholdningsmaskinen
Lavo skal arbeide med å skape engasjement rundt spennende konsepter innen sport og underholdning.

- Selv om blant annet lineær tv sliter i forhold til nye medier, øker all bruk av video for mobilbrukere. Og bruken av video og musikk vil øke ytterligere ettersom mobil-bruk blir billigere. Vi har planer om å utvikle apper og tjenester som både vil være til glede for tradisjonelle tv-kanaler og for nye mediekonsumenter, sier Steen. 

Han sier også at timingen for å etablere en vertikal tv-opplevelse på mobil er akkurat nå og at selskapet har funnet en ledig posisjon i markedet. 

- Den viktigste underholdningsmaskinen i overskuelig fremtid, kommer til å være mobilen.Vi skal vise at det er mulig å skape apper med mange brukere og nye forretningsmodeller som både tradisjonelle medier og såkalte "influencers" vil ha glede av. Har du godt innhold, skal vi klare å lage engasjement rundt dette, sier Steen. 

Les også: Lanserer interaktiv tv-kanal sammen med YouTube-nettverk

Les også: Nå skal Paradise Hotel-deltakerne utfordre seerne i ny tv-app

Ny finansdirektør
Lavo har også hentet inn Jens Christian Kuhnle som ny finansdirektør.

- Jeg tror Lavo kan bli en ny og unik mobil applikasjonsleverandør innen video, musikk og meldinger samt at de kan ta en posisjon innen TV-markedet når det gjelder interaksjon med seere. Selskapet har allerede vist at de har en teknologi og en posisjon som er ledende i verden ved å kombinere disse områdene. Dette kan gi selskapet en betydelig vekst i antall brukere som på sikt kan ha høy inntjening per bruker ved at de blir returnerende og faste kunder, sier Kuhnle.

Kuhnle har vel 25 års erfaring fra finansmarkedene, der han blant annet har jobbet i Goldman Sachs, var IT-analytiker i Orkla Finans (SEB) før han begynte som porteføljeforvalter i DNB, gikk til PE-fondet Borea og så ProCorp.

Kampanje har tidligere skrevet at Lavo har ansatt Inge Aasen som ny produktsjef.  Aasen har tidligere blant annet vært mobilsjef i TV 2.

- Med Inge Aasen på laget har vi en solid person til å utvikle produktporteføljen til selskapet videre. I TV 2 har Inge, på nært hold, opplevd de voldsomme endringene i TV-markedet og sett hvilket press både små og store aktører gir TV-gigantene. Med erfaring fra digitalprduksjon og forståelsen for hva levende bilder betyr for publikum er vi nå i stand til å bygge et enda bedre produkt, sier Sokki.

Les også: Tidligere mobilsjef i TV 2 går til Lavo