En av markedsføringsbransjens store profiler på annonsørsiden, Runar Pahr Andresen, slutter i Orkla for å ta på seg fotballdrakta. Pahr Andresen skal nemlig bli ny markedsdirektør i Norges Fotballforbund (NFF).

- Jeg gleder meg veldig til å bli med på et lag som betyr så mye for så mange, og ikke minst å være med og sikre at vi griper de spennende mulighetene som oppstår nå som samfunnet endrer seg stadig raskere. Jeg ser frem til å møte laget, og bli kjent med alle planer og tiltak som skal sikre ekte fotba nllglede fremover, sier Pahr Andresen i en melding.

- Hva tenker du om fotballproduktet du nå skal ta over? 

- Jeg tenker vi står overfor en ny æra hvor det gjøres enormt mye godt arbeid. Se bare på guttelagene 16 og 19 år på landslagsnivå hvor vi har gått fra å være lavt rangert lag til å bli et av de best rangerte lagene og blant de ti beste. Det jobbes også godt på flere andre fronter og kvinnefotballen tar jo helt av.

- Hva blir den viktigste oppgaven din som markedsdirektør i NFF?

- Det blir å skape synlighet og oppmerksomhet rundt fotballen og ikke minst være med å sikre et godt inntektsgrunnlag for å drive med fotball både i bredde og topp her i landet enten det handler om sponsorinntekter, medierettigheter eller å få folk på stadion, sier Pahr Andresen til Kampanje.

- Hva var det som fristet deg til å gjøre denne spillerovergangen?

- Nå har jeg vært med på å jobbe med digitalisering og kundeopplevelser i Orkla og føler vel at jeg kan bidra inn i den endrings- og moderniseringsreisen som fotballen også skal i gang med.  I tillegg er det også fantastisk spennende med samfunnsoppdraget. Fotball er noe som betyr så enormt mye for mange, sier han.

- Har du savnet samfunnsoppdrag i jobben med å selge mer Grandiosa og Zalo i Orkla?

- Orkla er et børsnotert selskap der aksjonærverdier står i fokus og det er vel og bra, men jeg opplever vel at det å skape glede og samhørighet i samfunnet gir en tilleggsdimensjon.

Lanserte Optimizd
Andresen, som de siste årene har båret tittelen Senior Vice President Marketing and Innovation i Orkla, har i alle år vært en sentral stemme på annonsørsiden.  Han sitter i dag som styreleder i Annonsørforeningen og har erfaring fra flere av landets aller største merkevarer og annonsører som Coca-Cola, PepsiCo, Telenor og Expert.

- Coca-Cola, Telenor og Orkla, er du ferdig med børsen nå?

- Ikke nødvendigvis, men nå går jeg all in i dette og tror dette kommer til å bli utrolig givende, sier han.

I Orkla har han også vært sentral i etableringen av det nye datadrevne medie- og teknologibyrået Optimizd en satsing han nå tar farvel med i løpet av høsten en gang.

- Optimzd står åpenbart ikke og faller på meg, og fremover kommer jeg til å bruke litt tid på å finne ut av hvilke styrer jeg skal sitte i og ikke, sier han. 

Ville bli proff-spiller
Han mener han har fått «en mulighet som er veldig unik» nå i Norges Fotballforbund hvor den lidenskapelige fotballelskeren Pahr Andresen kan både jobbe med markedsføring og sin store pasjon.  

- Jeg kan kombinere både jobb og min store hobby og interesse. Det var en fantastisk mulighet for en som har hatt lyst til å bli profesjonell fotballspiller i hele sitt liv.

- Så nå har det gått opp for deg at du ikke bli proff fotballspiller?

- Ja ha ha.. det oppdaget jeg nå nylig, da jeg blir femti neste uke, sier han.

- Hva er favorittlaget til Runar Pahr Andresen i Norge? 

- Man får holde med det laget der man kommer fra og som drammensgutt sogner jeg til Strømsgodset.

Andresen tar over en stilling som tidligere reklamemann Erik Loe har fungert i de siste årene. Loe går over i en ny stilling i markedsavdelingen i NFF.

- Runar Pahr Andresen har gjennom solid erfaring og oppnådde resultater dokumentert meget gode strategiske og operative kommersielle egenskaper på tvers av en rekke bransjer. Han får også meget gode skussmål av ulike referanser, både faglig og på personlighet. Vi ser frem til å få han med på laget, sier generalsekretær Pål Bjerketvedt i NFF.