Sebastian Stein er ny seniorrådgiver i analyse- og rådgivningsselskapet Zynk. Selskapet melder selv om nyansettelsen i en pressemelding.

Stein kommer til Zynk fra Verdens naturfond (WWF), der han har vært ansvarlig for kommunikasjon og myndighetskontakt, og utviklet organisasjonens nye forretningsstrategi. Stein har blant annet studert kriseledelse ved Harvard University, og har en lang erfaring med ledelse av store humanitære prosjekter i Leger Uten Grenser, og med strategiarbeid for oppstartsselskaper og ideell sektor.

- Etterspørselen etter krisekompetanse har økt med koronapandemien, og ved å få Sebastian med på laget kompletterer vi vårt allerede sterke kriseteam med operativ erfaring fra noen av de mest krevende internasjonale krisene de senere årene, sier daglig leder i Zynk, Guri Størvold

Zynk skriver at Stein har deltatt i, og ledet komplekse og innovative nødhjelpsprosjekter blant annet i Syria, i Irak, på Middelhavet under flyktningkrisen og i Vest-Afrika under ebola-krisen.  

- Kriseledelse er ledelse på steroider. Krisesituasjoner stiller høye krav til deg som leder, og det er unngåelig at man kommer til å gjøre feil. Det som skiller god kriseledelse fra dårlig kriseledelse, er evnen til å spille laget sitt godt, gjenkjenne hva som er unikt med situasjonen man står i, bruke innovasjon til å løse krisen, lære av og rette opp feilene man gjør – og ikke minst – spørre om hjelp, sier Stein. 

Ved siden av beredskapsarbeid og kriseledelse har Stein lang erfaring med strategi- og forretningsutvikling. Han startet i 2004 opp en gründervirksomhet basert på kunstig intelligens, før han ble forretningsutvikler i musikkstrømmetjenesten Tidal (den gang WiMP) da den etablerte seg i Norge, og har rådgitt flere oppstartsselskaper om strategi og forretningsutvikling. 

- Zynk jobber i økende grad med forretningsstrategiske og klimarelaterte problemstillinger, som begge blir stadig viktigere områder for kundene våre. Med Sebastian på laget kan vi tilby enda spissere kompetanse innenfor klima, bærekraft og grønn næringsutvikling, sier Størvold.

Les også: - Skulle nesten tro Trump hadde laget PR-strategien til Hurtigruten