JCDecaux har ansatt Silje Kjellevold Wathle. Hun kommer fra stillingen som salgssjef i Capa, og har tidligere også vært kundeansvarlig i Dagens Næringsliv.

Kjellevold Wathle går nå inn i rollen som Agency Lead, og blir dermed en viktig brikke i den nye salgsledelsen i JCDecaux, skriver utendørsselskapet i en melding. 

- Jeg har lang fartstid i mediebransjen, og har mesteparten av tiden vært i Capa og DN hvor jeg har trivdes meget godt. Jeg har i alle år hørt om et kompetent og spennende salgsmiljø i JCDecaux, og har fått møte flere dyktige representanter fra selskapet. Dette – i kombinasjon med at JCDecaux og utendørs som kanal utvikler seg raskt og i en meget spennende retning – gjorde det umulig for meg å si nei da denne muligheten åpnet seg, sier Kjellevold Wathle.

Hun sier at 2020 har vært et annerledes og utfordrende år, men at hun også opplever at det har vært flere oppturer. 

- Hvordan tror du det blir å starte i en ny jobb i en hardt rammet bransje?

- Hele bransjen er rammet. Utendørs er intet unntak, men dette er midlertidig. Nå som jeg har fått tilgang til alle tall ser jeg at vi fortsatt leverer et betydelig publikum, og at utendørs er og blir en viktig arena for norske annonsører. 

Les også: Capa nedbemanner i tøft kinoår - har kuttet ti årsverk

Omorganiserer salgsstyrken
Før jul skrev Kampanje om at JCDecaux lanserte VIOOH Automation, et nytt planleggingsverktøy som vil gjøre det mulig å planlegge eksponeringer på utendørsselskapets digitale flater langt mer målrettet enn tidligere. 

Utviklingen har ledet til en omorganisering av salgsstyrken, sier salgsdirektør Torgeir Johannessen.

- Automatisert planleggingsverktøy og programmatisk handel gjør at vi må tilpasse oss for å kunne gi gode råd til annonsører og byråer. Vi må tenke nytt og vi trenger påfyll av flinke folk, både juniorer og seniorer. Vi ansatte fire nye etter sommeren i fjor, og vi er superglade for at Silje med hennes erfaring og kompetanse er på plass. Med henne om bord er seniorrekka, det vi kaller Agency Leads, fulltallig, sier Johannessen.

De andre Agency Lead-ene er Hanne Hafstad, Kristin Bredo-Olsen og Kristian Hødnebø. Disse får nå alle ansvaret for hvert sitt to eller tre-manns salgsteam, med hovedansvaret for JCDecaux sin dialog med hver sin byrågruppering.

- Det aller mest spennende i denne omorganiseringen er at vi har sjøsatt en mentorordning som jeg gleder meg til så se effekten av. Agency Lead vil inneha en viktig rolle som mentor og samlingspunkt for en eller flere andre selgere. Vi er allerede veldig gode på å utvikle salgstalenter. Beviset på dette er at andre «stjeler» folk fra oss hele tiden. Med denne ordningen blir vi enda bedre og får større bredde i stallen. Forhåpentligvis til glede for både oss og annonsørene, sier Johannessen.