Saken oppdateres. 

Oslo Redaktørforenings jury har pekt ut finalistene i den årlige redaktørkåringen og til den gjeveste prisen «Årets redaktør» står kampen mellom E24-redaktøren Lars Håkon Grønning, Aftenpostens sjefredaktør Trine Eilertsen og Pål Johan Karlsen, ansvarlig redaktør og publisher i Psykologisk.no. 

Grønning får en nominasjon på grunn av E24s mange og  sterke avsløringer om Sindre Finnes' aksjehandler, plagiatsaken og Norsk Industris jaktavtaler, heter det i begrunnelsen.

- Det er ikke tilfeldig. Lars Håkon Grønning er en tydelig, rolig og solid kraft i den journalistiske virksomheten til E24. Han har lykkes med å utvikle og bygge opp nettstedet og øke lesertallene i en tid der flere medier mister lesere. Han har klare prioriteringer, og folk som jobber sammen med ham er aldri i tvil om hva han vil, heter det vider i juryens begrunnelse.

  Vinnerne kåres på Oslo Redaktørforeningens årsmøte tirsdag 5. mars og juryen har bestått av Knut Olav Åmås, Tora Bakke Håndlykken, Ahmed Fawad Ashraf, Kaja Mejlbo og Tone Tveøy Strøm-Gundersen.

Prisen «Årets nyskaper» skal også deles ut til og her blir det enten Cecilie Asker, kulturredaktør i Aftenposten, Kristin Ward Heimdal, ansvarlig redaktør og administrerende direktør i Podme og Elisabeth Onsum, ansvarlig redaktør Panorama nyheter.

«Årets meningsbærer» skal også kåres når Oslo-redaktørene samles til sin årsmiddag i neste uke. Her er finalistene Gaute Brochmann, ansvarlig redaktør Arkitektur, Simen Tveitereid, redaktør i Harvest og veteranen Erik Stephansen, politisk redaktør Nettavisen.  

Ifjor var det VGs nyhetsredaktør Tora Bakke Håndlykken som vant den gjeveste prisen, «Årets redaktør», mens prisen «Årets meningsbærer» gikk til Håvard Mælnes i Josimar og prisen «Årets nyskaper» til Derek André Bjølgerud i TV 2.

Les også: Tora Bakke Håndlykken er kåret til årets redaktør – tidligere NRK-topp får hederspris