De to gründerne Marte Alstad Hansen og Camilla Elise Berg har tatt gründerdrømmen på alvor og startet opp byrået Awake. Første prosjekt har vært lanseringen av netthatfilteret «No Hate» som blant annet Preben Carlsen står bak.

Det er Berg som er daglig leder i byrået - som så dagens lys i januar. Hun har bakgrunn som rådgiver i mediebransjen og har blant annet jobbet i Schibsted, mens Alstad Hansen har tidligere jobbet som Art Director i Creuna og We Are Live. Alstad Hansen er kreativ leder i byrået.

- I fjor høst var vi med på en netthatdugnad arrangert av Preben Carlsen. 70 deltakere hadde satt av en kveld for å idémyldre sammen. I gruppearbeidet kom vi opp med ideen om Netthatfilteret. Etter dugnaden var det tydelig at det var behov for en organisasjon som alle tiltakene kunne samles under. «No hate» ble til, en organisasjon som jobber på fulltid med å bekjempe netthat. Så da Netthatfilteret skulle realiseres, var det naturlig at Awake var med på den utviklingen, forteller Berg til Kampanje.

Vil være bærekraftig
De ønsker ikke å bli satt i bås som et tradisjonelt reklame- eller PR-byrå, men heller å bli vurdert ut fra andre kriterier.

- Awake skal jobbe med meningsfylte prosjekter som bidrar med positiv endring. Et byrå vi ser opp til er Futerra. De har en lignende strategi og kaller seg et «Change agency». Vi ønsker å være med på å bygge denne kategorien i Norge, sier Berg.

I kjernen av driften skal bærekraft stå, forteller hun.

- Vi vil at alle våre prosjekter skal være klimapositive, og vil alltid ta valg ut ifra en langsiktig samfunnsnyttig visjon. Det viktigste når man jobber med bærekraft er å åpne opp for samarbeid, også med konkurrenter. Vi ser stor verdi i å jobbe sammen med andre byråer som har samme visjon som oss. Det åpner opp for muligheter utover vår kapasitet. Alle jobber mot samme mål og vi oppnår det fortere sammen.

- Ikke mangel på ambisjoner
Gründerne ønsker ikke å tallfeste hvor store de skal bli.

- Vi ønsker på sikt å bygge oss opp til å bli et mellomstort byrå her i Norge, for så å se hvor i verden vi ønsker utvide videre. Det er ikke mangel på ambisjoner hos oss, sier de to.

På kundelisten har No hate fått selskap av ytterligere en kunde.  

- Vi har akkurat landet en kunde som har sirkulær økonomi som kjernevirksomhet. Der skal vi lage kommunikasjonsstrategi og markedsføre tjenesten. Men hvem kunden er, er fortsatt konfidensielt frem til lansering, sier Berg hemmelighetsfullt.