De siste ukene har Norges Friidrettsforbund lansert hele fire nye sponsoravtaler: Jobzone, Helthjem, El-proffen og nå sist Gjensidige.

De to sistnevnte har tegnet nye avtaler som hovedsponsorer. Gjensidige har vært hovedsponsor siden 2017 og den nye avtalen ble offentliggjort torsdag.

- Vi er svært fornøyde med å ikke bare ha forlenget en god avtale, men også klart å bygge på med prosjekter som har vært særdeles viktige å utvikle, sier generalsekretær Kjetil Hildeskor i Friidrettsforbundet.

Samarbeidet skal blant annet resultere i Norsk Friidretts Sommerleir og «Gjensidige-lekene» som blir et tilbud for ungdom i alderen 15 til 17 år.

- 2020 ble et tøft år for mange, og én gruppe som var særlig utsatt, var ungdom som ikke lenger kunne ha idretten som en sosial inkluderingsarena. I tillegg var det tøft for de som ønsker å satse litt ekstra å ikke kunne ha tilgang på skikkelige fasiliteter, eller konkurranser for å ivareta motivasjonen. Hvordan vi kan løse dette sammen, er temaer vi har hatt stort fokus på i forhandlingene, sier sponsorsjef i Gjensidige, Stian Grøstad. 

Les også: Gjensidige vant EM-gull i sponsing: - Rett og slett helt fantastisk

Saken fortsetter etter bildet.

Stian Grøstad i Gjensidige (Mal_980x674).jpg
Satser på friidrett: Samarbeidet med Friidrettsforbundet har gitt mersmak for sponsorsjef Stian Grøstad i Gjensidige. 

Vil bli mest miljøvennlig
Fredrik Samuelsen
og Steffen Aabel utgjør den kommersielle duoen i Friidrettsforbundet. De er godt fornøyd med rekken av sponsoravtaler.

- Det er gledelig å se at idrett, og især friidrett, er så populært for å bruke som en markeds- og kommunikasjonskanal, sier de to.

I fjor mistet utøverne både EM og OL, to viktige innsalgsarenaer. Duoen mener det hersker liten tvil om at resultatene i store internasjonale mesterskap har betydd mye, men trekker også frem et annet område:

- Men vi ser nå at våre seiere utenfor banen gjennom et aktivt samfunnsansvar bidrar mer og mer til vårt omdømme og eksponering, sier de.

De nye sponsorene skal forsterke hvert sitt område. El-Proffen sitt fokus rettes mot elitelandslaget og løpssegmentet, mens Jobzone skal omfavne talentutvikling og mangekamp. Helthjem sin oppgave blir å videreføre satsingen mot å bli det særforbundet og den idretten som er mest miljøvennlig.

- Samarbeidet med Helthjem er med på å forsterke to viktige områder for oss, sier Aabel.

Digital møteplass for gjenbruk
I desember i fjor gjennomførte Norges Idrettsforbund en undersøkelse blant norsk idrett. Resultatet viste at 93 prosent av de spurte mente det er viktig med gjenbruk av sportsutstyr.

- Vi har tatt denne rapporten på alvor og innså at vi ikke gjorde nok for å etterleve tilretteleggelsen av gjenbruk, innrømmer Aabel.

Sammen med Helthjem skal Friidrettsforbundet gjøre nettopp gjenbruk enklere. Nå skal de skape et digitalt område hvor man kan selge, bytte og kjøpe brukt utstyr.

- Økt gjenbruk er miljøvennlig og senker økonomi som barriere for å delta i den organiserte friidretten. Vi må aldri komme dit at vi skaper et miljø med unødvendig ustyrspress og økte kostnader. Nå går vi foran og skaper en digital møteplass for gjenbruk, utdyper Aabel.