Saken oppdateres. 

Telia hadde 477.000 TV-kunder ved utgangen av årets tredje kvartal. Det er nøyaktig like mange som ved utgangen av andre kvartal. På mobil og bredbånd opplever Telia kundevekst.

- Totalt sett leverer vi et solid økonomisk resultat. Vi har fått flere kunder som igjen gir økte inntekter, og vi er godt fornøyd med positiv inntektsvekst i både privat- og bedriftsmarkedet. Vi ser også en god bedring på ARPU-siden, selv om vi selvsagt merker bortfallet av roaminginntekter. Vi skal fortsette å utfordre markedet i tiden fremover, og vi gleder oss til å lansere nye og spennende produkter og tjenester til våre kunder på tvers av TV, internett og mobil, sier administrerende direktør Stein-Erik Vellan i en pressemelding.

Telia ligger i rute til å nå målet om at halvparten av Norge skal ha tilgang til 5G i løpet av året, og vil i desember presentere sine offensive utbyggingsplaner for første halvår 2022, heter det i meldingen.

- Det har vært mange høydepunkter dette kvartalet. Vi har sikret oss viktige 5G frekvensressurser, fått på plass en god og langsiktig avtale med TV 2, OneCall har igjen stukket av med prisen for mest fornøyde kunder i privatmarkedet, mens Phonero og Telia kaprer de to øverste plassene i bedriftsmarkedet i følge EPSI. Ikke minst har vi utvidet vårt mest populære mobilabonnement Telia X slik at enda flere kan få glede av det, sier Vellan videre. 

Telia Norge hadde en omsetning på 3,5 milliarder kroner i tredje kvartal (+ 6 prosent) og et driftsresultat på 1,7 milliarder kroner (+ 11 prosent).

Les også: TV 2 og Telia er enige om ny TV-avtale