Saken oppdateres.

Hoppsjef Clas Brede Bråthen møtte torsdag opp hos Norges Skiforbund på Ullevaal stadion. Det gjorde han for å skrive under en ny avtale, melder flere medier.

Enigheten går ut på at Bråthen fortsetter som sportsansvarlig i hopp de fire neste årene, men gir fra seg sine administrative oppgaver. Ståle Villumstad tar over disse i en ny sjefsstilling. Grepet gjør at Bråthen ikke lenger skal rapportere til skiforbundets generalsekretær Ingvild Bretten Berg.

Villumstad har de siste årene vært norsk hoppsports arrangementssjef under Bråthens ledelse.

– Jeg er sikker på at denne avtalen kan ta hoppsporten og skiforbundet videre. Vi gleder oss til å ta fatt på den delen av jobben som er viktig. Jeg kan bruke mine gode egenskaper i den nye stillingen, sa Bråthen.

Den nye rollefordelingen ble foreslått allerede i slutten av september. Bråthen og hoppkomiteen godtok forslaget, men skistyret ga tommel ned. Ledelsen kunne ikke gå med på det de mente var å la Bråthen få velge sin egen leder.

Dropper søksmålet
Torsdag var skipresident Erik Røste glad for å ha funnet en løsning. Han erkjente at konflikten hadde pågått for lenge.

– Det er ingen tvil om at dette har vært en vanskelig sak, sa Røste på pressemøtet.

Han la til at forhandlingene kom på plass onsdag. Etter hektisk møtevirksomhet i mange timer kom partene fram til en avtale.

– Vi ble veldig raskt enige om en ramme, men det tar litt tid når man skal få det juridiske med. Vi er veldig glade for at vi kan presentere en løsning. Det har vært en god tone i diskusjonene, sa skipresidenten.

Bråket rundt Bråthens ansettelse ble kjent for offentligheten 17. august. Da ble det klart at Norges Skiforbund ønsket å avslutte arbeidsforholdet ved ikke å forlenge hoppsjefens midlertidige kontrakt. Den hadde utløp i april neste år.

Senere valgte Bråthen å saksøke skiforbundet, og han framsatte krav om fast ansettelse i jobben han har hatt på midlertidige avtaler siden 2004. Torsdag ble det klart at han dropper den rettslige prosessen.

Skiforbundet skal dekke halvparten av Bråthens saksomkostninger.

Overraskende løsning
Det var TV 2 som først gikk ut med at partene er enige om at Bråthen fortsetter i jobben, men under pressekonferansen ble det klart at Bråthen ikke fortsetter i sin gamle stilling, men i en ny rolle.

Utfallet på konflikten kommer overraskende på mange. Den siste tiden har mye tydet på at skiforbundet var i gang med en oppsigelsesprosess mot Bråthen. Forrige uke var partene i et drøftelsesmøte.

Arbeidskonflikten med skiforbundet har pågått i full offentlighet siden midten av august.

– Jeg går inn i dette med et åpent sinn og føler vi har hatt gode diskusjoner fram til nå, sa Bråthen til NRK. på vei inn til møte og pressekonferansen som startet klokken 14.00.

Les også: Hoppsponsor stopper utbetalingene - skiforbundet er overrasket

Støtte i miljøet
Mange utøvere, trenere og sponsorer i hoppmiljøet har stilt seg bak Bråthen i konflikten. Flere sponsorer for hopplandslaget har truet med å avslutte sine økonomiske avtaler med skiforbundet.

Nylig trakk tidligere storhopper Per Bergerud seg fra hoppkomiteen som følge av konflikten.

Ledelsen i Norges Skiforbund har på sin side begrunnet ønsket om å avslutte Bråthens arbeidsforhold med hoppsjefens atferd og kommunikasjonsform. Den er blitt beskrevet som uakseptabel.

Underveis i saken har det vært lansert ulike kompromissforslag, men først torsdag lyktes det partene å finne en løsning. Mange i skimiljøet har vært kritisk til skiforbundets håndtering av saken. Onsdag ble det kjent at Buskerud skikrets ikke lenger har tillit til skistyret og krever et ekstraordinært forbundsting.