XXL-sjef Pål Wibe går av. Bakgrunnen er uenighet om prioriteringer og veien videre for selskapet, ifølge en børsmelding.

– Styret og jeg har hele veien vært enige om den strategiske retningen, men vi er uenige om implementeringen og hvilke prioriteringer som er viktigst for XXL akkurat nå. Jeg har hatt en åpen og god dialog med styret, og begge parter har kommet til konklusjonen om at det er riktig å skille vei på vennskapelige vilkår, sier Wibe i en uttalelse.

Wibe, som har ledet selskapet i to år, fortsetter som administrerende direktør fram til slutten av august. Han kom til XXL i 2020 fra en tilsvarende jobb i Europris, hvor han hadde vært siden 2014.

– Til tross for pandemien har det vært en glede å lede XXL de siste to årene. Jeg har hatt en åpen og god dialog med styret, og vi har konkludert med at det beste for begge parter er å skilles som venner, sier Wibe i børsmeldingen.

Aksjekursen til XXL har stupt det siste året på Oslo Børs og er ned med over 50 prosent. Markedsverdien til selskapet er i dag på kun 2,9 milliarder kroner.

Styreleder i XXL, Hugo Maurstad, sier jakten etter ny sjef vil starte opp med en gang.  

– Styret ser frem til å samarbeide med Wibe for å sikre en smidig overgang, mens vi søker etter ny leder til videreutvikle selskapet, sier Maurstad.

Kampanje har tidligere skrevet mye om de hyppige utskiftningene av markedssjefer i XXL. Nå forsvinner også sjefen.