Gjensidige, som var sponsor av Norges fotballforbund (NFF) i perioden 2013 til 2016, gjør nå comeback på fotballarenaen og sikrer seg fire årsavtale med NFF.

- Vi er veldig glade for å få Gjensidige med på laget. Pilene peker oppover for hele norsk fotball, og vi er trygge på at herrelandslaget nå snart skal til et mesterskap igjen.  Vi er veldig glade for at Gjensidige ønsker å være med på denne reisen. Vi har en tradisjon for å ha de store norske aktørene fra ulike bransjer i ryggen, og nå har vi det også i forsikringsbransjen, sier NFFs generalsekretær Karl-Petter Løken.

Gjensidige vil gjennom avtalen få rettigheter knyttet til både herre- og kvinnelandslaget. Vekteren, som er sentral i Gjensidiges logo, vil bli synlig både på og utenfor fotballbanen. For herrene gjelder det bekledning, mens for kvinnene vil vekteren være synlig med arenareklame. Avtalen skal også bidra til å styrke både topp og bredde i fotballen, skriver partene i en pressemelding.

- Gjennom samarbeidsavtalene våre ønsker vi blant annet å løfte frem gleden ved å sette søkelys på de mange positive sidene ved å drive idrett. På den måten håper vi å motivere flest mulig til å være mer fysisk aktive, sier sponsorsjef i Gjensidige, Stian Grøstad.

- Det er en ny spennende generasjon med landslagsprofiler på vei opp og frem, og vi ønsker å være med og bidra til å styrke norsk fotball i årene som kommer. Gode forbilder og sterke prestasjoner er noe Gjensidige skal assosieres med, legger Grøstad til.

Sikrer synlighet året rundt
Forsikringsselskapet er allerede tungt inne på håndball og friidrett, men blir nå også en del av fotballen.

- Hvorfor også fotball?

- Fotballsesongen overlapper håndballsesongen på en god måte, noe som sikrer oss viktig synlighet gjennom hele året. Håndballsesongen starter i september og avsluttes i mai. Fotballsesongen starter i mars og varer til desember, forklarer Grøstad.

- Med overlappende terminlister er ambisjonen å kunne jobbe aktivt med prosjekter for bredden gjennom hele året. I tillegg er erfaringen vår at idrettsarrangementer er fantastiske arenaer for å bygge kultur og stolthet internt. Som med håndball og friidrett ønsker vi å engasjere våre ansatte ved å invitere til fotballopplevelser når både kvinne- og herrelandslaget spiller landskamper i Norge, fortsetter han.

VM-drømmen blir mer realistisk
- Det er svært stor interesse rundt vårt herrelandslag for tiden, og de fleste kampene selges ut raskt. Den kommersielle interessen rundt laget og profilene er også stor, og avtalen med Gjensidige forsterker dette bildet. Ambisjonene er høye, og vi tør å si at vi skal til EM i Tyskland i 2024. Og med Gjensidige på laget, så blir det enda mer realistisk, sier kommersiell direktør i NFF, Runar Pahr Andresen.   

Gjensidige vil blant annet bli fotballforbundets avsender av barnemaskoter på utvalgte herre- og kvinnekamper der maskotene får en drømmedag på stadion før vi får løpe inn med landslagsstjernene. I tillegg skal konseptet «Gjensidige gir tilbake» ut. Her vil Gjensidige og NFF gi utvalgte mennesker eller grupper i samfunnet som fortjener det litt ekstra oppmerksomhet.