Med bare tre prosent kjennskap i det norske markedet gikk underlivs- og fertilitetsklinikken CMedical til EY Doberman med et stort behov for å løfte merkevaren.

- Det var viktig for oss å rendyrke og utvikle en identitet som våget å bryte med kategorispråket. Å utfordre en tradisjonell privat helsesektor har vært et tydelig mål, i tillegg til å etablere en sterk nordisk merkevare, sier markedsansvarlig i CMedical, Tomas Høgseth i en pressemelding.

Sommeren 2023 begynte CMedical et helt nytt samarbeid med designbyrået EY Doberman, som har studioer i Oslo, København og Stockholm, og består av strateger, designere og utviklere.

- Dette er det første prosjektet vi har gjort sammen, og første gang CMedical gjør en større investering i merkevaren for å posisjonere seg, sier administrerende direktør i EY Doberman, Behnam Farazollahi til Kampanje.

- Diskret og dristig
Gjennom hele høsten og vinteren i fjor jobbet de med å utvikle og lage den nye identiteten. Kampanjen tar plass med en stor adboards-kampanje og er synlig i bybildet fra denne uken.

- Vi har laget en intim identitet som vi er veldig stolte av. Og gjennom tett samarbeid har vi klart å finne en tydelig verbal og visuell stemme for CMedical, forteller han.

Det er utviklet flere ulike adboards som løfter frem klinikkens tjenesteområder.

- Identiteten må kunne romme kontraster i livet som sterilisering og assistert befruktning, eller prostatakreft og amming. Balansekunsten blir ofte å være diskret og dristig på én og samme tid, skriver Fredrik Lien Bjørgmo, designer i EY Doberman.

Helhetlig leveranse
Designbyrået har også samlet merkevaren fra tolv ulike nettsider til én nettside.

- Vi jobber alltid med de viktigste flatene og merkevaren samtidig, og i dette prosjektet var nettsiden spesielt viktig. I tillegg sitter CMedical igjen med en kompakt designmanual, unik bildebank og maler for ulike digitale flater som knytter merkevaren sammen, forteller Eline Straumfors.  

Første glimt av den nye intime identiteten er synlig i Oslos bybilde med en pågående fertilitetskampanje.

Alle bildene er tatt analogt av Oslobaserte Julianne Leikanger. Og teamet fra EY Doberman som har jobbet med prosjektet er Fredrik Lien Bjørgmo, Eline Straumfors og Dag-Henning Brandsæter i Oslo, med Daniel Hägglund og Kicki Halmos i Stockholm. 

Ny kampanje:

CMedical og designbyrået EY Doberman har valgt å løfte flere temaer for å øke kjennskap til klinikken. Foto: EY Doberman