- Jeg vet at dette både er en høythengende og viktig pris for markedsførere, sier daglig leder i MFO (Markedsføringsforeningen i Oslo), Ida Cecilie Wille, i en pressemelding.

I starten av mars skal MFO for 24. gang dele ut tittelen «Årets Markedsfører» der vinneren stikker av med premien som er én million i annonsekroner hos Schibsted.

Finalistene til Årets markedsfører i år er Pierre Robert, Ice, Kolonihagen, Oda, Komplett.no og Sats som alle skal presentere sine caser på konferansen som holdes på Ambassaden den 6. mars.

Det er juryen som har valgt ut de seks finalistene som skal knive om seieren, og det er juryen som også skal kåre vinneren.

Juryen ledes av tidligere styremedlem i MFO Kristian Wulfgang Majer, som til daglig jobber som CEO i Motivation Branding. Han legger til at han er imponert over årets søkere.

- Nivået på søknadene i år var særdeles høyt. I tillegg til de man kanskje forventet skulle søke, var det flere overraskelser fra mindre merkevarer rundt omkring i Norge. Juryen hadde stor glede av å lese disse. De hadde virkelig brukt markedsføringsfaget for alt det var verdt, på til dels meget små budsjetter. All honnør til disse, hvor et par kom nærme toppen, sier jurylederen.

Han forteller at fellestrekkene for de seks som utgjør finalistene var god forretningsforståelse, god bruk av intern og ekstern data, evne til å dra ut relevante menneskelige innsikter, hard prioritering, god kreativitet og bra effekt.

- I disse casene kan man virkelig se hvordan markedsføreren er en katalysator for vekst i selskapene, sier Wulfgang Majer.

I fjor var det Vipps som trakk det lengste strået og sikret seieren.

- Å vinne Årets Markedsfører var helt rått, og en stor opplevelse og anerkjennelse for hele teamet. De har vel aldri vært mer stolt av å gå på jobb enn dagen etter kåringen. Internt har vi større troverdighet, noe som er viktigere enn noensinne. Det viktigste eksternt er at vi blir et attraktivt sted for fremtidige talentfulle markedsførere og de råeste samarbeidspartnerne, sier Leder Marked & Merkevare i Vipps, Lars Istre.

Juryen:

Dette er juryen som skal kåre Årets markedsfører. Fra venstre: Jan Berthrand Danielsen, Magnus S. Wettergreen, Camilla Kim Kielland, Kristian Wulfsberg Majer, Julie Wium Lie, Eivind Hjermstad-Sollerud og Cathrine Hagen. Foto: Kai Chen / Chen Media