Før helgen gikk den nye Extra-sjefen, Håvard Jensen, ut med klar tale. Lavpriskjeden til Coop «skal bli størst». Dermed må Jensen, Extra og hele Coop slå både «de grønne» og «de blå», som Extra-sjefen sier det til E24 og dermed slipper å nevne konkurrentene Kiwi og Rema 1000.

Det er et stykke frem dit. Ved årsskiftet hadde Extra en markedsandel på 17,3 prosent, mens den nye markedslederen Kiwi hadde 24,1 prosent etter at den grønne lavpriskjeden gikk forbi Rema 1000 som hadde 23,8 prosent.

I en kommentar på Finansavisen skriver sjefredaktør Trygve Hegnar i dag at han tror den nye Extra-sjefen vil få det tøft med å nå sine mål.

- Extra øker kanskje litt nå, og det er litt rart, for markedsføringen ligner litt på komiserier. At det får kundene til å bytte kjeder, må tallene i 2024 fortelle. Helt korrekt fremgang er det heller ikke hvis Coop omprofilerer sine Prix-butikker til Extra, skriver Hegnar.

Finansavisen-redaktøren mener markedsføringen i hele lavprissegmentet nå begynner å ligne veldig og at alle aktørene fokuserer ensidig på pris - også Rema 1000 og Kiwi.

- Det er nesten utrolig at disse lavpriskjedene i markedsføringen så ensidig satser på kutt i prisene. I litt dårlige økonomiske tider blir det slik, men nå har det tatt helt overhånd, sier han.