Samtidig som at Schibsted annonserer at de omstrukturer selskapet, kunngjør konsernsjef Rolv Erik Ryssdal at Didrik Munch, som i dag leder Schibsted Norge, slutter i februar, 62 år gammel.

- Dette har vært planlagt lenge. Tiden var moden, sier Didrik Munch til Kampanje. 

Han ble sjef for Schibsteds norske mediedivisjonen i ni år og tok over som leder etter prosessen som ledet til Media Norge i sin tid og har siden ledet de norske mediehusene gjennom en svært krevende tider med både finanskrise og Facebook på tallerken. 

- Det har vært noen hektiske år?

- Det har vært krevende og utfordrende, men også veldig spennende og gøy. Det har vært et flott sted å jobbe i Schibsted, sier han. 

Han sier at det ikke er aktuelt å fortsette med andre oppgaver i Schibted, men heller bruke tiden på styrearbeid utenfor det norske mediekonsernet. 

- Jeg har ikke tenkt så mye på det. Men jeg har en del styreverv som blant annet styreledervervet i Storebrand som vil ta litt tid. Også har jeg par andre styreverv. Jeg har ikke tenkt så mye på dette enda, sier han. 

- Udramatisk
Munchs avgang annonseres samtidig med Schibsted kunngjør en større omorganisering av konsernet. Schibsted velger nå å skille medievirksomheten og rubrikkvirksomheten i to forskjellige enheter kalt Media og Marketplaces.  Den norske mediedivisjonen skal fremover ledes av svenske Raoul Grünthal, mens Sondre Gravir tar ansvaret for Marketplace. 

- Det blir én mediedel og en tydeligere Marketplace-divisjon, sier Munch. 

Den nye Marketplace-divisjon får nå ansvaret for alle de internasjonale rubrikksatsingene i tillegg til pengemaskinene Finn.no og Blocket.se. Den nye sammenslåtte divisjonen vil ha en omsetning på 6,8 milliarder norske kroner og hele 3.000 ansatte.

Mediedivisjonen, der også Growth og selskapene Lendo, Let's Deal og Prisjakt vil ligge, vil på sin side ha en omsetning på hele 9,5 milliarder kroner og telle runt 4.000 ansatte. 

Munch sier hans beslutning om å forlate selskapet ikke har sammenheng med den nye oppdelingen av selskapet. 

- Dette er helt udramatisk og i full forståelse med mitt styre og med Rolv Erik Ryssdal. Jeg ga ham beskjed for en god tid tilbake, så min beslutning henger ikke sammen med det som nå skjer. Men med de planlagte endringene passet det og det var heller ikke naturlig å melde seg på noe løp akkurat nå. Det var veldig naturlig å gjøre dette nå, sier han. 

Seljeseth til Tinius
Også Terje Seljeseth, som er produktdirektør, har valgt å forlate selskapet til fordel for en stilling i Tinius-stiftelsen, som er Schibsteds største eier.

- Didrik Munch og Terje Seljeseth har spilt viktige roller i Schibsteds utvikling over mange år. De har gjort en utmerket jobb og lagt inn enormt mye arbeid i å skyve Schibsted fremover. Jeg er utrolig takknemlig for deres bidrag og ønsker dem alt godt i fremtiden, sier administrerende direktør Rolv Erik Ryssdal i meldingen.

Les også: Seljeseth til Tinius-stiftelsen - Gravir blir ny rubrikksjef i Schibsted

Konsernsjefen mener det nye Schibsted vil bli kjappere og fremstå som enklere.

- Vi er overbevist om at vår nye organisasjonsmodell vil gjøre oss i stand til å konkurrere mest mulig effektivt og samtidig gjøre en bedre jobb for våre brukere og kunder, sier Ryssdal.