«Camp Senkveld» har vært en viktig del av «Senkveld Med Thomas og Harald» på TV 2 på fredagskvelder gjennom mange sesonger. Senere er det blitt videreutviklet for det internasjonale markedet med den engelske tittelen «Celebrity Showdown».

Nå er den solgt til USA, vel å merke uten Thomas Numme og Harald Rønneberg. De forblir i Norge – og er ikke en del av handelen.

Det betyr at dersom formatet blir satt i produksjon, så vil man lete etter de amerikanske «Thomas og Harald», pluss tilhørende kjendis-deltakere. Per i dag er formatet solgt til et amerikansk produksjonsselskap. Det er ennå ikke gjort avtale om visning på tv-kanal.

 Det er Nordic World som står bak den internasjonale markedsføringen og salget av «Celebrity Showdown». Formatet ble blant annet markedsført under MipCom i Cannes i oktober.

- Et meget godt konsept
- Vi opplevde høy interesse for formatet under TV-messen i Cannes. Vi forventer flere salg av «Celebrity Showdown». Et meget godt konsept – som ikke minst har fungert veldig godt på TV 2 her hjemme, sier administrerende direktør Espen Huseby i Nordic World, i en pressemelding.

Det er Plan-B, i samarbeid med TV 2, som har utviklet det originale Senkveld-innslaget til et frittstående format. Plan-B er et management- og produksjonsselskapet som er eid av blant andre Harald Rønneberg, Thomas Numme og Truls Svendsen, og har en stall av underholdningsprofiler bestående av nærmere 40 kjente programledere, artister og idrettsstjerner. I tillegg til å forvalte karrieren til et knippe av Norges største kjendiser, produserer Plan-B tv-suksesser som «Senkveld med Thomas og Harald» og «Truls – Oppdrag Norge» med Svendsen. De står også i kulissene når tv-komikeren møter mesterkokken i «Truls à la Hellstrøm» på TV 2 denne høsten.

- Stor stas
- Vi elsker å jobbe med denne typen konkurransebasert reality der underholdningsfaktoren og humoren er like viktig som spenningen, så for oss er det stor stas med interesse fra utlandet, sier Executive produsent Terje Ramberg i PLAN-B.

Programredaktør Jarle Nakken i TV 2 gleder seg over internasjonaliseringen av «Camp Senkveld».

- Det er veldig gøy at «Camp Senkveld» videreutvikles til et eget format og allerede er solgt til USA. TV 2 er i ferd med å bli en viktig aktør når det gjelder eksport av TV-formater og det at «Celebrity Showdown» kan ende opp på amerikanske TV-skjermer er nok en fjær i hatten til TV 2s utviklingsavdeling og det norske produksjonsmiljøet, sier Jarle Nakken.

- Svært god høst for norsk tv-eksport
Espen Huseby i Nordic World opplever nå stor pågang fra internasjonale produksjonsselskaper og TV-kanaler uavhengig av distribusjonsform. De ønsker innhold og formater fra Norge.

- Dette har vært en svært god høst for norsk tv-eksport, både når det gjelder ferdigproduserte programmer og TV-formater hvor de respektive markeder vil lage sine egne versjoner, sier Espen Huseby i Nordic World.