Artikkelen er oppdatert med kommentarer fra Hanne Skartveit. Det har foreløpig ikke lyktes Kampanje å komme i kontakt med Frithjof Jacobsen.

VGs politiske kommentator Frithjof Jacobsen sier opp jobben i avisen, skriver VG. Det var Medier24 som meldte om hans avgang først.

Jacobsen har skrevet om norsk og internasjonal politikk på kommentarplass i en årrekke. Han er også kjent fra podkasten «Giæver og Joffen» sammen med Anders Giæver.

Politisk redaktør Hanne Skartveit i VG kommenterer avgangen slik overfor Kampanje:

- Han har selv valgt å si opp sin stilling. Jeg vet ikke hvilke planer han har for fremtiden, men jeg ønsker han lykke til utenfor VG, sier Skartveit til Kampanje.

Hun skal ikke ha blitt forberedt på Frithjof Jacobsens avgang inntil «helt nylig».

- Har det vært noen uenigheter mellom dere?

- Han har selv valgt å si opp sin stilling.

- Var det et svar på spørsmålet om det har vært noen uenigheter mellom dere?

- Nei, det har ikke vært noen uenigheter mellom oss.

At Frithjof Jacobsen slutter, betyr ikke at podkasten som bærer hans navn også vil forsvinne.

- Podkasten vil fortsette sitt liv. Hvordan vi løser at Frithjof ikke er med, må vi finne ut av. Dette vil vi komme tilbake til.

- Foruten hans bidrag til podkasten, hva mister VG når Frithjof Jacobsen slutter?

- Vi mister en kunnskapsrik kommentator, som er skarp og skriver godt, og kan mye om norsk politikk.

Frithjof Jacobsen har jobbet som kommentator og leder for kommentaravdelingen i VG de siste årene. Tidligere var han flere år i NRK hvor han blant annet var i Dagsnytt 18.

Fra 1994 til 2005 var Jacobsen, under navnet Biff Malibu, vokalist og frontfigur i rockebandet Gluecifer som hadde en stor fanskare i Spania og Tyskland, foruten i Norge. Bandet gjenoppsto sommeren 2017 og hadde en rekke utsolgte konserter i fjor høst. Til sommeren er flere nye konserter planlagt for bandet, ifølge Ticketmaster.