Første episode av «Wisting» hadde 127.000 seere da den ble sendt 11. april på TV3. Det ga en andel på 19,4 prosent andel i det kommersielle universet.

Nå viser nye tall at krimserien har en Total Screen Rating (TSR) på 256.000 seere per episode de tre første ukene og en andel på 30,9 prosent i snitt i målgruppen 15 til 49 år. Serien sendes på torsdager med reprise på søndager, og begge deler er inkludert i snittet.

«Wisting» er også tidenes beste dramasatsing på Viaplay både i Norge og i Norden, og står også for ny salgsrekord for en enkelt serie på Viaplay i Norge. Så langt er fem av ti episoder publisert på Viaplay.

- Originalserien «Wisting» er en stor suksess for Viaplay. Effekten så vi umiddelbart med mer enn dobling av salgsresultatene de første ukene etter premieren. Sammenligner vi april i år med fjoråret er den totale salgsveksten i Norge på hele 60 prosent – det er veldig sterkt med tanke på konkurransen i strømmemarkedet og det er vi er selvsagt svært fornøyde med, sier Head of Viaplay Norge, Børge Nielsen.

«Wisting» er basert på Jørn Lier Horsts krimromaner. Med et budsjett på 110 millioner kroner, er den Norges dyreste dramasatsing noensinne. 

Anmelderne er uenige om hvor vellykket Nent Groups storsatsing har blitt.

Tom Stalsberg i Dagbladet er positiv, og gir de firste første episodene terningkast fem.

- «Wisting» er ikke versting i det hele tatt der manus ikke er skrevet i caps lock, men er en fin hybrid av nordisk noir mikset sammen med den ofte noe langsomme fortellerteknikken fra de beste kriminalfortellingene, skapt av blant annet britiske BBC. Legger vi inn en silkelett touch av «Fargo», alt lagt til småbyen Larvik og jordene og brønnene rundt, blir dette nesten helstøpt, og vel verdt å bruke ti kvelder a 44 minutter på, skriver han.

VGs Ingvill Dybfest Dahl roser Sven Nordins prestasjon i tittelrollen, men mener andre elementer svikter, og gir terningkast tre

- Det som ikke fungerer så godt, er melodramaet som sprøytes inn i at Wisting jobber så mye at han ikke alltid rekker hjem til avtaler med barna. La oss legge til at «barna» begge er voksne og har flyttet hjemmefra.