I en verden der falske nyheter er et stort problem, må ikke NRK foreta seg ting som kan sette kanalens troverdighet på spill, mener statsminister Erna Solberg.
- Jeg synes ikke at hensikten helliger alle midler. Jeg synes at NRK har en spesiell rolle i det norske samfunnet. De er en skattefinansiert allmennkringkaster som skal ha troverdighet, og som ikke skal ha meningsytringer, sier Solberg (H) til NTB.

- De skal være objektive og ikke være spydspissen på å gjøre slike ting. Selv om det er en god hensikt, stiller det kanskje spørsmål ved NRKs troverdighet i fremtiden, legger hun til.

Onsdag ble det kjent at NRKs program Folkeopplysningen gjennom et halvt år har laget falske nyheter for å manipulere stemmegivningen til elever ved Lillestrøm videregående skole.

- Man må tenke gjennom om det er NRKs rolle å gjøre dette. Det får NRK diskutere internt, og kringkastingsrådet må eventuelt ta diskusjonen, sier Solberg.

- Med den verdenen vi lever i i dag, med så mye fake news, bør NRK tenke at de må være enda mer nøytrale, objektive og opptatt av at de alltid er i balanse, fordi vi skal alle stole på dem, legger hun til.

Les også: NRK får kraftig kritikk for å forsøke å manipulere skolevalg