Torsdag denne uken offentliggjorde sjefredaktør Amund Djuve i Dagens Næringsliv (DN) det nye redaktørkollegiet i avisa etter den varslede omorganiseringen fra i sommer. Det skjer samtidig med at avisa er inne en større nedbemanning som skal frigjøre 30 millioner kroner.

Les også: Dagens Næringsliv skal kutte 30 millioner kroner

Les mer: Varsler omorganisering i DN - har hatt intern utlysning av nye stillinger

Den nye redaksjonelle ledelsen vil bestå av Janne Johannessen (41), som blir redaktør for nyhet og dagsorden og med ansvar for den løpende nyhetsdekningen, kommentator Kjetil B. Alstadheim (51) fortsetter som politisk redaktør, Live Fedog Thorsen (36) blir redaktør for historiefortelling og livsstil, mens Ingeborg Volan (40) blir redaktør for publisering og visuell journalistikk, skriver avisen på sin egen nettside. 

- Jeg er særdeles godt fornøyd med dette redaktørkorpset. Vi rigger oss for å videreføre den unike DN-kvaliteten i den digitale verden. Sammen besitter disse fire redaktørene journalistisk teft, evne til å sette dagsorden både med raske nyheter, unike avsløringer og sterke meninger, svært god trend- og samfunnsforståelse og spisskompetanse på strategi, endringsledelse og digital utvikling, sier Djuve i en pressemelding publisert i egen nettavis. 

Får nye roller
Nyhetsredaktør Tor M. Nondal, featureredaktør Gry Egenes, og kommersiell direktør Ole Johan Sjaastad får nye roller i DN- og NHST-systemet. Egenes blir redaktør for metode og etikk og skal bygge opp kompetanse, Nondal blir redaktør med ansvar for redaksjonelle utviklingsprosjekter og Sjaastad skal fremover jobbe som prosjektdirektør med ansvar for utviklingen av et nytt inntektsområde for DN.

- Denne omfattende omorganiseringen medfører en nødvendig fornyelse av hele DN. I en slik fornyelse er det også viktig med kontinuitet og at vi viderefører mye av det som har gjort DN til det journalistiske og kommersielle kvalitetsproduktet vi er. Derfor er jeg glad for at Gry, Ole Johan og Tor bidrar til denne fornyelsen ved å gå ut av kolofonen og ledergruppen, og at de samtidig vil være viktige bidragsytere i kraft av deres erfaring og kompetanse i de nye stillingene, sier Amund Djuve i pressemeldingen.

Les mer: DN-sjefen forbereder seg på bikkjeslagsmål på nett – spår tøft annonsemarked også i 2020

I sommer ansatte Djuve også flere nye direktører for kommersielle og tekniske avdelinger. Etter Børs-sjefen Tinna Gudmundsdottir (38) blir direktør for den nye målgruppeavdelingen, Fredrik Loennecken (36) fortsetter som brukermarkedsdirektør med ansvar for alle inntektene fra abonnements- og innholdssalg, Julie Lundgren (32) er direktør for strategi og produktutvikling, Bjarne Dramdal Erichsen (59) blir direktør for forretningsstøtte og fellesfunksjoner og i forrige uke ansatte Djuve også Hege Kosberg som ny direktør for reklame og kommunikasjon. 

Les også: