Amedia har kjøpt Nu Publishing, som er morselskapet til til de digitale abonnementsavisene Bodø Nu, Rana No, Vefsn No og Lynx. Selskapet omsetter for rundt 22 millioner kroner i år og rommer totalt 21 årsverk og 6.600 abonnenter.

- Vi har kjøpt Nu Publishing som et ledd i en offensiv satsing på lokaljournalistikk. Selskapet er veldrevet, har gode resultater og bidrar aktivt til mediemangfoldet og en vital konkurranse. Nu Publishing har utviklet et konsept som lett lar seg overføre til andre geografier og som har vist at det er mulig å etablere levedyktige og bærekraftige aviser i norske lokalsamfunn, sier konsernsjef Are Stokstad i en pressemelding.

Selgere er gründer og sjefredaktør Geir Are Jensen, som startet Bodø Nu i 2002, samt fra Ståle Pettersen, som er daglig leder og har jobbet for selskapet de siste 10 år. De to vil fortsette i Nu Publishing også etter salget. 

- Avtalen bygger på og forutsetter at det fortsatt skal herske fri og full aviskonkurranse i Bodø, Rana og Mosjøen og at alle avisene skal drives selvstendig videre. Dagens arbeidsplasser beholdes og ledelsen fortsetter. Bodø Nu, Rana No og Vefsn No skal vokse fortsatt og utvikle seg til beste for konkurransen i både abonnements- og annonsemarkedet, sier Jensen, som reinvesterer i det nye morselskapet og der blir eier av 9,9 prosent av aksjene. 

- Nu Publishing representerer noe av det mest spennende som har skjedd innenfor norske lokalmedier de siste årene. De har lykkes med et tydelig konsept, dyktige medarbeidere og et brennende hjerte for journalistikken. De har tatt opp konkurransen med eksisterende aviser. Det har vært sunt for oss og for norsk offentlighet, og vi tror Nu Publishing vil kunne skape økt mangfold i tiden som kommer, sier konsernsjef Stokstad.