Det danske mediekonsernet Egmont, som blant annet eier norske TV 2, økte omsetningen med 1,2 milliarder norske kroner i 2019. Konsernets nye omsetningsrekord er på 16,6 milliarder kroner.

Tre fjerdedeler av Egmonts virksomhet , er nå innen film, TV, strømmetjenester, dataspill, digitale medier og e-handel, og de gode resultatene skyldes i stor grad fremgangen til TV 2.

Les også: TV 2 med økt overskudd og rekordomsetning

Utsiktene for 2020 ser verre ut. I en pressemelding skriver konsernet at de forventer et krevende år som følge av utbruddet av det nye koronaviruset, som nå for alvor har truffet de nordiske landene.

- Jeg er tilfreds med nok et år med vekst og et godt resultat takket være våre mange dyktige medarbeideres store innsats. Vi er innovative samtidig som vi har suksess med kvalitetsdrevet publisering, journalistikk og gode fortellinger. Vi ser inn mot 2020, hvor vi som alle andre er veldig påvirket av den aktuelle korona-krisen og samtidig opptatt av våre medarbeideres helse, og at vi som samfunn og selskap kommer godt igjennom krisen, sier Egmonts konsersjef Steffen Kragh i pressmeldingen.

Egmonts resultat før skatt er på 790 millioner kroner, som er på nivå med 2018 (730 millioner kroner). I resultatet for 2019 er det medregnet en nedskrivning på omtrent 250 millioner kroner, som kommer av TV 2 sitt oppkjøp av tv-distributøren RiksTV, som TV 2 nå eier halvparten av.

Foruten eierskapet i TV 2, driver Egmont blant annet Nordisk Film og ukebladforlaget Egmont Publishing. Sistnevnte hadde en bedre utvikling enn andre selskap i samme bransje i fjor.

Egmont Publishing hadde en omsetning på 5,6 milliarder i 2019, opp fra fem milliarder året før. Driftsresultatet ble på 267 millioner kroner, opp 12 millioner fra året før.