Når Eliteserien sparkes i gang tirsdag 16. juni får flere europeiske seere mulighet til å følge med. Eurosport vil nemlig sende et utvalg kamper i hele Europa.

- Vi merker også økt interesse for Eliteserien fra fotballfrelste utenfor Norge etter 12. mars. Spillerne og klubbene synes naturligvis dette er ekstra morsomt, sier Leif Øverland, leder i Norsk Toppfotball. 

- Er den økte interessen en følge av koronakrisen?

- Ja, det må man jo si. Det er på en måte to biter, du fikk en Kina-avtale knyttet til norsk fotball, agentur der og norsk fotball ble vist der for to år siden, men interessen fra supportere, fra folk rundt omkring, kom på samme måte som Færøyene og andre fikk interesse, da folk tenkte hvor er det vi nå kan få fotball, sier Øverland til Kampanje.

- Det er en generell sultenhet på fotball der ute, som forhåpentligvis er spennende for oss alle som driver med fotball, legger han til.

I første omgang er det totalt ti kamper fra de tre første rundene som vil vises på Eurosport 1 over hele Europa, opplyser Discovery i en pressemelding.

- Ikke bare Haaland og Ødegaard
Lederen av norsk toppfotball sier det blir spennende å se hva langtidseffekten av den økte interessen for norsk fotball blir nå som Premier League starter opp igjen. 

- Vi skal være ydmyke med tanke på det, men samtidig er det gøy at vi får det mulighetsrommet til å vise norsk fotball i Europa. Kvaliteten og interessen får vi evaluere når året er over. Vi som driver med dette mener jo norsk fotball er undervurdert, sier Øverland.

Øverland sier norske enkeltspillere slår gjennom voldsomt rundt i Europa. 

- Vi tror satsingen som har vært på spillerutvikling i Norge de siste årene ikke bare er Hålaand, Ødegaard og Sander  Berge, men at vi i sum ser det gjennom norske klubber, fortsetter han.

- Et tydelig bevis
- Dette er selvfølgelig veldig gøy, og et tydelig bevis på at norsk fotball blir lagt merke til også utenfor våre egne landegrenser. Dette er rett og slett et fantastisk utstillingsvindu for norsk fotball og ikke minst norske fotballspillere, sier Morten Johannessen, fungerende sportsdirektør i Discovery.

Eurosport er tilgjengelig i totalt 46 land og på 20 forskjellige språk. I Norge kan alle kampene fra årets Eliteserie-sesong sees på strømmetjenesten Dplay, samt på TVNorge, Eurosport Norge og Eurosport Pluss-kanalene. 

Disse kampene vil vises over hele Europa:

Runde 1:
Tirsdag 16. juni:
Aalesund – Molde
Sarpsborg 08 – Vålerenga
Onsdag 17. juni:
Start – Strømsgodset
Haugesund – Brann

Runde 2:
Lørdag 20. juni:
Molde – Rosenborg
Søndag 21. juni:
Brann – Viking

Runde 3: 
Tirsdag 24. juni:
Start – Molde
Odd – Vålerenga
Onsdag 25. juni:
Sarpsborg 08 – Strømsgodset
Rosenborg – Bodø/Glimt