I dag annonserer Netflix en ny originalserie fra Norge. Serien har ikke fått en tittel enda, men det vil være et thrillerdrama med en god dose humor forteller Netflix. Serien som skal være på seks episoder blir den tredje Netflix-tittelen fra det norske produksjonsselskapet Motion Blur.

Stjerneregissør Harald Zwart (The Karate Kid, Pink Panther 2, Den 12. mann) står for regi og serien er skrevet av Petter Holmsen (Fjols til fjells).

- Jeg er så glad for å få jobbe med Netflix på denne virkelig originale historien. Vi har en fantastisk rollebesetning bestående av unge, talentfulle skuespillere, som alle omfavner miksen av Skandinavisk mystikk og mørk humor, sier Zwart.

Lives tørst for blod øker
Produksjonen av serien har nettopp startet i Skarnes, og rollebesetningen inkluderer Kathrine Thorborg Johansen (Live), Elias Holmsen Sørensen (Odd), André Sørum (Reinert), Kim Fairchild (Judith), Sarah Khorami (Rose) og Terje Strømdahl (Arvid). 

Slik beskriver Netflix selv serien:

- Live Hellangen blir erklært død, men timer senere våkner hun opp på rettsmedisinerens bord med en plutselig trang for blod. Samtidig prøver broren Odd å holde liv i det familiedrevne begravelsesbyrået - men det er rett og slett ikke nok folk som dør på Skarnes.

- Ettersom Lives tørst for blod øker, innser hun snart at denne nyvunne trangen faktisk kan løse brorens problem. Live må nå lære seg å kontrollere sin nye mørke side, og bestemme seg for om hun er villig til å ofre menneskeliv for sin egen og familiebedriftens overlevelse. 

Tredje Netflix-samarbeid
Serien blir det norske produksjonsselskapet Motion Blur sitt tredje Netflix-samarbeid. Tesha Crawford, Director of Nordic Original Series i Netflix, sier Motion Blur er gode partnere for Netflix og gleder seg til å se det kreative teamet bak kamera bringe historien til live.

– Petter Holmsen har skapt en spennende blanding av thriller, drama og overnaturlige elementer, og vi har stor tillit til Harald Zwart og det utvidede kreative teamet som skal bringe dette til skjermen, sier Crawford.

Produsentene Espen Horn og Kristian Strand Sinkerud i Motion Blur sier de er stolte og glade for det nye samarbeidet. 

- Dette er et unikt thriller-drama skrevet av en unik forfatter med en unik regissør. Hvordan kan vi si nei til det? Vi er begeistret, sier produsentene.

Serien vil lanseres eksklusivt på Netflix i 2021. Dato for lansering er foreløpig ikke satt.