Konsernsjef i Polaris Media, Per Axel Koch, forteller til Kampanje at de som flere andre mediekonsern ser på måter å spare inn penger på. Et tilbud selskapene i Polaris Media er ute med nå er gavepensjon. 

- Vi er ute med tilbudet i en god del av selskapene vi eier, men det er ikke et konserntilbud. Tilbudet gjelder kun i Norge og det er enkelt datterselskaper som har fått anledning til å bruke dette. Polaris har ikke hatt dette tilbudet ute på en stund så det er en del folk som har fylt 62 år siden forrige gang, sier Koch til Kampanje.

- Det er enkelte selskaper som kommer til å benytte seg av dette, og noen som ikke kommer til å gjøre det. Det er ikke gitt at det blir tilbudt alle steder, legger han til. 

Saken fortsetter under.

Har fungert tidligere
Han forteller videre at de som har fått tilbudet har svarfrist til ut januar og at de per nå ikke har andre tiltak ute. 

- Men vi er tydelige på at vi må ha effekt av dette. Uten særlig effekt må vi vurdere andre tiltak, men det må vi ta når den tid kommer. Vi har brukt gavepensjon tidligere med hell, sier Koch. 

Kari Hovde
, klubbleder i Polaris Media-avisa Adresseavisen, forteller til Kampanje at det er en spent stemning i redaksjonen med hovedkontor i Trondheim. Der har tilbudet gått ut.

- Jeg tror det er mange som er bekymret for hvordan det skal bli fremover, og kanskje litt redde for hva som skjer. Særlig når dette med gavepensjon ble lansert, sprer det seg en usikkerhet. Dette, i tillegg til løpende innsparinger – da forstår man at det er tøffe tider fremover, sier Hovde. 

Hun understreker imidlertid at det ikke har vært snakk om kutt eller andre sparetiltak enn gavepensjon og generelle sparetiltak. De generelle sparetiltakene hun forteller om omhandler besparelser i den daglige driften som eksempelvis reisekostnader. 

Tidligere fredag kunne Medier24 melde at Dagens Næringsliv-eier NHST har satt i verk et lignende tiltak.

Les mer: NHST tilbyr sluttpakke til alle over 62 år

Nyhetene kommer samme dag som Kampanje omtalte helt ferske tall fra NHO som viser at pessimismen har festet grepet på norske medieledere. Ifølge deres undersøkelser planlegger halvparten av medielederne å redusere antall ansatte i første halvår av 2023.